30 september 2016

Bokbloggsjerka 30 sep – 3 okt

Äntligen är Annika tillbaka från sin Barcelona resa så vi har fått tillbaka fredagsrutinen med Jerka!! Så nu är Annika så klart nyfiken på vad vi har läst medans hon har varit borta.

Jag har haft en riktigt bra läsmånad och här är min läshög för september, det förvånade mig att jag lyckades läsa så många bra böcker en och samma månad! 

Vill ni läsa recensionerna kan ni klicka HÄR så finns alla länkarna där :)

Månadsläsning [September 2016]

58. Jörn Lier Horst - Blindgång (4)
59. Mikaela Bley - Liv (4)
60. M.J. Arlidge - Dansa min docka (5)
61. Ann Aguirre - Hord (5)
62. Markus Sköld - Kalldrag (4)
63. Claire Kendal - Jag vet var du bor (5)
64. Morgan Matson -  Sedan du försvann (4)
65. Morgan Matson - Fyra dagar fyra nätter (4)
66. Rachel Cohn, David levithan - Nick & Noras oändliga spellista (2)
67. Sara Blaedel - Kalla mig prinsessa (5)

Totalt: 10
Nya författare: 4
Tillhör en serie: 5
Rec.ex: 7
Svenska/Engelska 10/0
Hyllvärmare: 3
Tegelstenar(minst 500 sidor):  0
E-böcker/Ljudböcker: 0/0
Seriealbum: 0
Besvikelse: Det var bara Nick och Nora boken som inte klarade av mina förväntningar, i övrigt tycker jag alla författare är helt fantastiskt bra!!
Positiv överraskning: Att så många författare lyckas skriva så här bra, förväntningarna är ju lite högre när man har gillat någon tidigare bok.

Min åsikt om månaden
Jag fick värsta läs flytet under den här månaden ändå har jag haft mycket tid till annat, dock mindre fix med huset nu när det är höst och det är paus tills vinterprojekten startar igång. Jag hoppas kunna fortsätta nästa månad med att läsa så här många bra böcker då lär mitt läsflyt hålla i sig :) 

29 september 2016

Sara Blaedel - Kalla mig prinsessa

Del två i serien med Louise Rick som huvud karaktär.
Våldsroteln vid Köpenhamnpolisen får in en anmälan om en grov våldtäkt på en ung kvinna som just har varit ute på livs första dejt, mannen som hon hade träffat på nätet var alls den han utgav sig för att vara - drömprinsen visade sig vara värsta sortens våldtäktsman. Fallet hamnar på Louise Ricks bord, och när de börjar kika på några ouppklarade fall visar det sig snart att det inte verkar bättre än att de har en serievåldtäktsman som de jagar och senaste åren har ingen lyckas fånga han, och hur många fler kvinnor finns det egentligen som inte har anmält. När en annan kvinna hittas skändad och kvävd så sätts alla resurser in för att få tag i han innan han hinner lura sig in i fler kvinnors liv.

Jag har läst första delen och några av de senare delarna i den här serien men inte allt för nyligt så det gjorde ingenting att läsa del två mitt i allt. Däremot har jag nu letat del 5 och 6 som inte verkar finnas översatta till Svenska och lyckas inte hitta ens vad de heter på engelska, om de skulle finnas på engelska, riktigt trist när en serie blir över satt lite olika så här  och det verkar vara flera förlag inblandade. Det är riktigt synd för jag gillar verkligen den här serien, och Louise Rick är en härlig karaktär och så är även hennes bästa kompis som är journalist och hennes kollegor. Jag hittade att jag även hade del 4 oläst här hemma så den ska jag kasta mig över med en gång så får jag nog paralell läsa den med ett rec.ex. Har ni läst de här böckerna? vad tyckte ni?
Betyg 5 av 5

28 september 2016

Morgan Matson - Sedan du försvann

Det var Sloane som lyckades dra Emily ur hennes blyga skal och få hennes liv att kännas mer spännande, men precis innan det ska bli bästa sommaren någonsin så försvinner Sloane. Emily ringer, smsar och åker förbi Sloane flera gånger men utan resultat, ingen vet var Sloane är men en dag dyker det upp ett brev till Emily. Det enda som finns där i är en lista med tretton Sloane aktiga uppdrag och Emily kastar sig över uppdragen i hopp om att när alla punkter är gjorda så kommer hon hitta Sloane.
Till sin hjälp får hon oväntat hjälp av Frank Porter, en av de där populära killarna i skolan som hon aldrig har pratat med tidigare men när deras vägar korsas av slump så påbörjar de en vänskap de inte hade förväntat sig.

Alltså Sedan du försvann är helt underbar, Sloane har sina hemligheter och därför blir det som det blir men boken får ett avslut där alla trådar knyts ihop. Ja visst vissa delar i boken är väldigt förutsägbara, men det gör ingenting utan jag hade nog kunnat bli besviken om det inte hade blivit så som jag förväntade mig efter några kapitel in i boken. Men jag ser helt klart att den här boken hade kunnat ta ny riktning flera gånger och även ha ett annat slut men den är precis som jag vill ha den så jag hade nog inte velat ha den på ett annat sätt. Det finns många underbara karaktärer i den här boken och några träffar vi bara på som hastigast några får vi lära känna lite bättre och ja någon man verkligen ogillar eller stör sig på men de tar inte upp för mycket plats!

Betyg  av 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris cdon

27 september 2016

Morgan Matson - Fyra dagar fyra nätter

Inte nog med att Amys pappa har dött i en bilolycka, hennes bror är inlagd på rehab och deras mamma har bestämt att de ska flytta till Connecticut. Amy är kvar själv i huset för hennes mamma har redan åkt iväg och påbörjat sitt nya jobb, nu behöver hon bilen och vill att Amy ska köra bilen dit, men Amy har inte kört bil sedan hennes pappa dog. Men lösningen på problemet har Amys mamma löst genom att hennes väninnas son Roger som är 19år och väldigt snygg ska köra bilen för han ska nästan till samma ställe för att hälsa på sin pappa. Resan som egentligen skulle vara en lång transportsträcka utvecklas till någonting helt annat, för någonstans längst vägen inser Amy att hennes liv går vidare och hon lär känna sig själv bättre.

En riktigt bra bok, Morgan Matson kan det där med att skriva gripande ungdomsböcker! Jag blir väldigt irriterad på Amys mamma som inte är speciellt närvarande i sina barnsliv, det verkar hon inte ha varit på väldigt länge med tanke på Amys brors drogproblem. Hon har två barn som ropar på hjälp och ändå ser hon dem inte och vilka krav hon ställer på Amy, var nu en duktig flicka och gör si gör så, nej usch jag hade verkligen jätte svårt för henne. Boken är rätt förutsägbar vilket ungdomsböcker oftast är samtidigt som handlingen flyter på riktigt bra så den är svår att lägga ifrån sig!
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 39

Den här veckan är frågan om barnsläsning. Ska man styra barns läsning? Ska barnen få läsa precis vad de vill eller ska man jobba för att försöka få dem att läsa en viss sorts litteratur? vad är viktigast, att barnens läslustbevaras, att barnen utmanas i sin läsning eller att barnen tar del av vissa välkända böcker beroende på sin ålder (klassiker, litteraturkanon) Och måste det ena verkligen utesluta det andra? Ska deras litteraturval skilja sig åt hemma och i skolan?

Alltså varför skulle man styra sina barnsläsning? Nu kan inte mina barn läsa ännu men jag har haft väldigt mycket att göra med min lillebrors läsning (han är nu 16) Tidigt upptäckte vi hemma att lillebror hade lite läs och skrivsvårigheter men det tog 9 skolår innan vi fick lärarna till att förstå det, han har svårt att ta in text som han läser utan ska helst få lyssna. Men eftersom vi upptäckte det hemma så har jag alltid försökt hjälpa han att vilja läsa, jag har letat böcker som han vill läsa och då spelar det ingen roll om det är en serie tidning eller skulle vara en tjock klassiker utan vad HAN varit intresserad av.

Det är aldrig någon som har styrt min läsning, eller jo i skolan och de böckerna har jag aldrig gillat.  Mina barn kommer få läsa exakt vad de vill läsa, jag resonerar som så att all läsning är bra läsning och ju mer man läser ju mer vill man läsa och man blir bättre allt eftersom och vill då även utmanas ibland, det är naturligt men det får gå i den takt mina barn vill. Min dotter håller på att lära sig läsa just nu, vad hon sen vill läsa det får vi se :)

26 september 2016

Rachel Cohn, David Levithan - Nick & Norahs oändliga låtlista

Nick: Jag vet precis vad som kommer att hända och jag vet att jag måste göra någonting - vad som helst - för att förhindra det. Så jag vänder mig till tjejen i flanellskjorta som jag inte ens känner och säger: "Jag fattar att det här kommer låta konstigt, men skulle du ha någonting emot att vara min flickvän de närmsta fem minuterna?"

Norah: Hon kommer rakt emot mig. Herregud, jag gör vad som helst för att hon inte ska känna igen mig och börja prata med mig. Pojkvän till undsättning! Jag besvarar icke-bögens fråga genom att läga handen om hans nacke och trycka hans ansikte mot mitt.

En natt i New York, Nick och Norah möts vid midnatt och sedan korsas deras vägar igen och igen. Musik, dans och hångel på de mest besynnerliga ställen gör natten näst intill oändlig.

Det här är en ungdomsbok om kärlek, boken  är uppdelat så att Nick och Norah berättar vartannat kapitel, så man får ta del av vad båda tänker och hur de reagerar och varför samtidigt som handlingen tar sig framåt. Men att allting som ska hände i boken utspelar sig över en natt, det är den biten jag inte köper, visst de är unga och väldigt spontana men nä för mig fungerar det inte alls.
Betyg 2 av 5

Markus Sköld - Kalldrag

Kalldrag handlar om familjen Frisk som består av Therese, John och deras femåriga dotter Sara, John har fått i uppdrag att bli den nya vdn och se över varför Gränshammar stålindustri inte går så bra som den brukade, så de måste flytta från Stockholm till brukssamhället i Gränshammar i Bergslaget. Therese har sagt upp sig från sitt jobb som ekonom och vet inte riktigt vad hon egentligen vill göra men nu ska hon fundera på det, men det blir väldigt mycket ensamtid när John jobbar över var och varannan dag.

Familjen får hyra direktörsvillan som står nära ett gruvhål men det de inte vet är att den här gruvan har en mörk historia, för sextio år sedan tog sig gruvarbetaren Pär Klang in i naturlig grotta och då råkade han släppa lös någonting som gjorde att han slog ihjäl fyra av sina kamrater med sin gruvhacka och sedan försvann han spårlöst.

Therese trivs inte i huset, hon känner konstiga lukter, hör ljud, familjens katt blir aggressiv och flera gånger känner hon sig uttittad och ser en skepnad vid skogskanten. Eftersom hon inte kan prata med sin väldigt frånvarande make så vänder hon sig till sin nya kompis Mia, Mia tycker det är häftigt men nonchalerar bort det som ofarliga saker men Therese känner sig mer och mer otrygg.

Boken är inte läskig utan obehaglig, det kryper i skinnet på en samtidigt så är jag inte så vidskeplig av mig så jag tror inte på andar och spöken men när man kommer till slutet i den här boken så köper jag det. Jag ska erkänna att efter halva boken så var jag inte så imponerad men det händer mer och mer och jag väntade med spänning på om det skulle hända någonting riktigt hemskt eller om Therese skulle bli idiot förklarad och kanske inspärrad på psyket. Däremot så blir jag så irriterad på John, hans familj offrar sig för han och han beter sig som en skit som bara ska jobba och inte har tid för sin familj och sen hur det slutar för dom var ju inte oväntat, men jag förstår inte varför han inte åkte själv till sitt nya jobb. Så det är en spännande bok men den är inte läskig och ju mer man läser desto mer vill man läsa, perfekt bok att läsa nu på hösten när det är mörkare ute.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  cdon

instagram

Jag har äntligen skaffat mig en ny telefon efter att ha varit utan internet på den gamla i några år, så nu skaffade jag mig även instagram. Men eftersom jag är väldigt aktiv med mina hundar så kände jag att de får en egen instagram och de hittar ni under namnet svanstippen.

Så gjorde jag även en egen där serier filmer och så klart böcker kommer vara en stor del, från början hade jag tänkt den skulle heta bokraden men det var tydligen upptaget så jag blev lite sur och kände att då blir det ingen ren bokbloggs instagram utan mina barn och mitt övriga liv kommer finnas med på ett hörn. Men den hittar ni under namnet bokraden

Men nu vill ju jag så klart hitta er andra bokbloggare på instagram, så antingen lägger ni till mig eller så skriver ni här så letar jag reda på er :) 

21 september 2016

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 38

Den här veckan undrar barnboksbloggen om vi föredrar att välja böcker som vi vet att vi kommer tycka om eller om vi varierar våran läsning för att få en utmaning. Så alltså, håller du dig till en genre som du är trygg med eller gillar du att prova lite olika? Väljer du böcker som tar dig runt i olika länder och världsdelar, eller böcker som för dig handlar om nya ämnen eller föredrar du att läsa böcker du vet att du kommer gilla. 

Jag läser i första hand min favorit genre vilket är deckare, thriller, spänningsromaner, ja ni förstår exakt vilken typ av böcker jag gillar :) Men jag brukar även ibland läsa någon roman, ungdomsbok, dystopier, biografi för att få inte lite variation och ibland behöver man någonting mer lättsamt, men det är sällan några överraskande böcker jag väljer att läsa. Men jag har helt klart börjat variera mer sedan jag började blogga, men jag "utmanar" nog inte mig själv så mycket utan jag  gillar att läsa böcker där jag vet vad jag får, så jobbigt när man blir besviken och jag är en sådan som tvingar mig att läsa ut alla böcker. 

18 september 2016

M.J. Arlidge - Dansa min docka

Tredje boken i serien om Helen Grace.
Ruby Sprackling vaknar med huvudvärk och ett vagt minne av besöket på klubben kvällen före, hon trevar i mörkret efter sin astmainhalator men hon hittar inte ens sitt nattygsbord. Förvirrad börjar hon försöka minnas går kvällen och har svaga minnen av att hon kom hem själv och la sig i sin egna säng, men hon ligger inte i sin säng längre och befinner sig i en fönsterlös källare.
Kort efter att Ruby har vaknat upp så hittar man inte långt därifrån ett kvinnolik på en strand, kriminalkommissarie Helen Grace kallas till fyndplatsen och får ansvar över utredningen. Offret verkar vara en ungkvinna som inte ens är anmäld försvunnen, eftersom familjen har fått sms och tweets även efter sin död vilket gör att Helen förstår att mördaren planerat noga.


Än en gång så levererar M.J Arlidge en riktigt bra bok och fast jag har riktigt höga förväntningar så blir jag inte besviken! Boken är lättläst, texten och handlingen flyter på riktigt bra så det är en riktigt sträckläsningsbok när den dessutom är så sjukt spännande, och jag som inte har det bästa minnet fick precis lagom med hjälp för att komma in i Helen Graces värld utan att på något sätt känna att det blev för mycket. Jag vill redan nu har nästa del och jag hoppas det kommer komma många fler böcker för det här är helt klart en av mina favorit författare! 
Betyg 5 av5
boken finns att köpas på adlibris cdon 

17 september 2016

Jörn Lier Horst - Blindgång

En kall januarinatt försvinner taxichauffören Jens Hummel spårlöst, flera månader senare hittas han bil i en gammal lada. William Wisting och hans kollegor har försökt hitta Jens Hummel men eftersom det fanns så lite ledtrådar så har utredningen legat på is men när de hittar bilen så tar utredningen fart igen vilket är tur eftersom både media och cheferna är irriterade över att ingenting händer.

Wistings dotter Line är gravid och har flyttat tillbaka och träffar på en gammal klasskompis och de återupptar vänskapen, denna vän har nyligt ärvt sin morfar och han var inte vem som helst utan en kriminell som polisen under alla år har haft svårt att lyckas sätta dit. I morfaderns hus finns ett kassaskåp som de försöker få upp, i kassaskåpet visar det sig ligga en revolver, en stor summa pengar och massor av dokument.  Vapnet visar sig gå att koppla ihop både med den försvunna Jens Hummel och med en kvinna som dödades på öppen gata.

Wow vilken bra bok det här var, det händer så mycket. Och ja visst man kan bli irriterad på att Line lägger sig i men hon är verkligen en nyfiken person och hon borde egentligen ha blivit polis, för det hade kunnat bli en riktigt intressant story. Jag gillar att allting inte är svart och vitt, utan det finns gråzoner som de olika karaktärerna hamnar i lite nu och då och det blir inte alltid rätt val, precis som det är i verkligheten. Dessutom är inte fallet i den här boken så självklar, utan man blir lite lurad hit och dit innan man äntligen får veta hur det egentligen ligger till, och jag gillar att man kan lista ut vissa delar och man tror att man vet hur det kommer sluta men man blir lagom fintad. Jag gillar den här serien och hoppas det kommer översättas fler av de tidiga delarna men även att det kommer skrivas fler delar.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

Mikaela Bley - Liv

Andra boken i serien om tv4-journalisten Ellen Tamm.
Det är en varm dag i slutet på augusti när kriminalreportern Ellen Tamm lämnar Stockholm för att åka till sitt föräldrahem i Sörmland. Hon kan inte längre fly från sitt förflutna efter allting som drogs upp till ytan när hon rapporterade om fallet Lycke i början av sommaren, nu ska hon återigen till platsen där hennes tvillingsyster dog när hon var åtta år.
Men när Ellen stannar för att tanka i Stentuna så får hon höra att en kvinna har hittats brutalt ihjälslagen bara en bit därifrån, ingen verkar veta vem kvinnan var eller vad hon hade där att göra, och så klart blir Ellen nyfiken och trots att hon är sjukskriven så kan hon inte låta bli att snoka i fallet. Ju mer Ellen gräver desto mer inser hon att småstadsidyllen döljer mörka hemligheter och att det är mycket som är som det verkar, inte minst när det gäller henne själv och hennes systers död.

Den här boken var läskigt bra, en riktig sträckläsningsbok som man inte kan lägga ner för man måste få veta hur det går. Jag blir så irriterad på Ellens föräldrar, ja hon har verkligen mest idioter i sitt umgänge och det verkar ha varit så hela hennes liv. Det var två storys i den här boken, den om Ellens förflutna men vi får inte glömma storyn med Liv, så sjuka människor det finns som accepterar att leva så där, och barnen/ungdomarna var sjukt läskiga.

Spoiler varning!
Nu fick man inte riktigt veta hur det gick, men jag hoppas Ellen lyckades få sina föräldrar att tro på henne, att det inte var hon utan Didrik som dödade hennes syster. Snacka om psykopat och som han avgudade Ellen men samtidigt var så hemsk, skulle ju inte förvåna mig om han har haft koll på Ellen hela tiden, typ förföljt henne eller någonting för han har ju knappast väntat alla dessa år på att hon skulle komma tillbaka. Sen fallet med Liv, så sjukt dålig pappa som skaffar sig en tredje fru och barn med alla och ändå tar han ingenting på allvar, inte ens när hans dotter beter sig som värsta psykfallet. Så som de höll på kring Ellen är så sjukt obehagligt och jag hörde verkligen barnens mässande, däremot förstår jag inte hur de inte vågade säga ifrån, för de var ändå i den åldern när man vet skillnad på rätt och fel. Det här är verkligen en bok man kan skriva och diskutera hur mycket som helst om, hade varit helt klockren som bokcirkelsbok.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris


16 september 2016

Ann Aguirre - Hord


Sista delen i Razorland-trilogin, så läs inte vidare om du inte vill bli spoilad.
Äntligen fick jag läsa fortsättningen och då även slutet på historien om Spadertvå och hennes vänner.
Staden Räddningen är omringad av missfoster och den här gången verkar de vara där för att slåss och har inga planer på att ge sig av. När Spadertvå, Tålig, Stalker och Tegan drar igång så har de alla odds mot sig,  men så har det varit för Spadertvå sedan hon föddes. Spadertvå ses inte som någon jägarinnan längre, utan ovanjord är hon ett barn i vissa ögon och hon är absolut ingen soldat, men att slåss är det enda hon har fått lära sig och hon är villig att ge sitt liv för att andra ska få leva i trygghet.
Med sina knivar i händerna och med sina vänner vid sin sida så tänker Spadertvå ge sig ut i sitt livs strid, den här gången handlar det inte bara om några människors liv på spel utan missfostrena är ute efter att utplåna mänskligheten en gång för alla.


Direkt jag fick hem Hord var jag tvungen börja läsa den, och jag som lätt glömmer vad som har hänt i serier var direkt inne i handlingen och slukade boken, men försökte dra ner lite på läsfarten för att den inte skulle ta slut allt för fort. Så bra serie, det är så spännande, så mycket känslor och det händer saker hit och dit och fast det faktiskt är väldigt många karaktärer så är det inga problem att hålla koll på vem som är vem. Jag älskar verkligen så många karaktärer och jag grät en skvätt här och där när det hände saker och trilogin fick ett riktigt bra avslut. Däremot hoppas jag inte att
någon får för sig att göra filmer av trilogin för då kommer de bara förstöra hur jag har målat upp allting och jag älskar miljöerna och hur allt och alla ser ut i mitt huvud efter att ha läst böckerna. Det här är en av de bästa trilogier jag har läst och jag kommer läsa om den snart igen, för jag saknar redan alla karaktärer!!
Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 37

I veckans bokbloggsfråga som Barnboksbloggen har så är frågan "Vilken bok ser du mest fram emot att läsa av höstens kommande böcker? Eller läser du någon serie där du ser extra fram emot nästa del? Eller har du någon favorit författare där du knappt kan vänta tills nästa bok kommer ut?"

Jag har redan läst några böcker jag verkligen har längtat efter och det var
Jörn Lier Horst - Blindgång

Mikaela Bley - Liv 
M.J. Arlidge - Dansa min docka (recensionerna kommer under helgen) 

Av böcker jag inte har men vill läsa som kommer ut i höst är det 
Ninni Schulman - välkommen hem
Anders de la Motte - Slutet på sommaren 
Clarie Kendal - Jag vet var du bor
Kepler - Kaninjägaren
Mons Kallentoft - Djävulsdoften

Så ni ser det är verkligen många bra böcker som kommer ut i höst! Och jag hoppas jag kommer ha mycket tid till att läsa!!

13 september 2016

Månadens bästa bok Augusti

Jag läste väldigt många bra böcker i Augusti så att välja ut en var svår, men samtidigt underlättar det lite när jag brukar försöka att ta någonting annat än spänningsboken jag valde till spänningsutmaningen, även om den ofta kan passa på båda utmaningarna.

Här kommer ni till min recension av Jack.
Det här är en bok som jag köpte för 5kronor på secondhand och visste inte då att den hade kommit ut i år utan verkade som någonting lättläst för sommaren, och som att jag hade rätt. Jag älskar att läsa om ungdomskärlek, det skickar en tillbaka så många år i tiden och påminner om när man själv var ung och inte alltid gjorde de smartaste valen i livet.  

Spänningsutmaning augusti

Jag läste många bra böcker i augusti, men det får bli egentligen hela serien (fyra böcker) av Christina Larsson som jag väljer, läste två av böckerna i juli och två i augusti och jag var tvungen läsa klart hela serien efter att jag hade läst Du kommer inte undan som rec.ex.
Jag älskar hela serien, det är så spännande och vissa delar är mer fristående än andra men jag gissar att det är fler än mig som köpte den här serien när den var jätte billig på bokrean för några år sedan sen blev den aldrig läst, men ta tag i det, läs den!! Ni har missat någonting!! :)





9 september 2016

Bokbloggsjerka 9 – 12 september (tema: födelsedag)

Fredag redan igen, sista tävlingshelgen på länge för min del så snart kommer det rasa in inlägg, eventuellt någon tävling och en hög med recensioner.  Annika undrar om vi  har några "bokliga" födelsedagsminnen som vi vill dela med oss av. Och hur en perfekt födelsedag skulle se ut om vi fick bestämma.


Alltså det var länge sedan jag fick böcker, min familj vågar inte riktigt köpa böcker längre, sambon har köpt några mamma likaså men det har nog mest varit i julklapp. Men när jag var liten minns jag när jag fick en bok om hästen Vitnos, fick en hel del Kitty böcker också och andra böcker och jag älskade det och jag hoppas att när mina barn blir äldre att jag får köpa böcker till de i present!

Den perfekta födelsedagen det har jag redan eftersom jag alltid tillbringar mina födelsedagar med min familj!! Men om man ska se bästa bokliga present så skulle det vara en hög med deckare som jag verkligen trånar efter att läsa! :)


5 september 2016

I min brevlåda [Augusti 2016]

Välkommen till America är ett rec.ex de andra tre är reafynd på akademibokhandeln

Fynd från kupan

Rec.ex

Rec.ex

Rec.ex

Loppis fynd. Dock stör jag mig på att Moströms bok är så ful!
15 böcker som flyttade hit och 7 som blev lästa, bara att konstatera att de olästa fortsätter att öka. Men nu väntar jag inte hem så många fler rec.ex och jag tror att loppisen är slut för i år.

4 september 2016

Månadsläsning [Augusti 2016]

51. Samuel Björk - Ugglan dödar bara om natten (4)
52. Linda Boström Knausgård - Välkommen till amerika (1)
53. Johanna Lindbäck - Som om jag frågat (4)
54. Christina Larsson - Slaskjobbet (4)
55. Christina Larsson - Silhuetten (5)
56. Christina Lindström -  Jack (4)
57. Cilla & Rolf Börjlind - Den tredje rösten (4)

Totalt: 7
Nya författare: 2
Tillhör en serie: 4
Rec.ex: 2
Svenska/Engelska 0/0
Hyllvärmare:  3
Tegelstenar(minst 500 sidor):  0
E-böcker/Ljudböcker: 0/0
Seriealbum: 0
Besvikelse: Det var ju bara en bok som inte föll mig i smaken och den hade jag inga förväntningar på innan heller så vet inte om det räknas som en besvikelse. Enda besvikelsen är att min rec.ex hög har vuxit och inte alls minskat som tanken var.
Positiv överraskning: Men ska man se det som var riktigt bra så var det att jag lyckades läsa 3 hyllvärmare och nästa år kommer det nog bli ännu mindre rec.ex och bearbeta hyllvärmarna ännu hårdare :)
Min åsikt om månaden
7 böcker är helt okey eftersom jag ändå varit borta alla helger på olika tävlingar och aktiviteter + då mycket träning under vardagarna och sen så börjar huset snart vara färdigt med alla projekt som skulle göras i sommar/höst. Så jag tror att i September kommer jag hinna läsa betydligt mer (fast då börjar många serier komma tillbaka...) jag har äntligen fått en jätte mysig läshörna och jag har massor av böcker som sliter och drar i mig, nästan så jag bromsar läsningen för att jag vill läsa flera böcker samtidigt. 

2 september 2016

Bokbloggsjerka 2 – 5 september (tema: filmatiseringar)

Den här jerkan så undrar Annika om vi har sett någon film som blev lika bra/bättre än boken, eller har du läst någon bok som du tycker ska bli film.

Jag brukar antingen läsa boken eller se filmen för jag tycker precis som som Annika att man oftast förstör boken totalt i filmatiseringen och där känns det som att jag kan rabbla upp en hel del. Men jag tänkte försöka hålla mig till frågan och jag tror att den/de bästa filmatiseringen av en bok måste vara Astrid Lindgrens böcker, alltså nu har jag inte läst böckerna nyligt och inte läst alla men böckerna är riktigt bra och så även filmerna. Vem älskar inte Ronja Rövardotter, Madicken, Emil, Pippi osv Men vuxen film? Där är antingen boken bra eller filmen sällan båda.


I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...