17 september 2016

Jörn Lier Horst - Blindgång

En kall januarinatt försvinner taxichauffören Jens Hummel spårlöst, flera månader senare hittas han bil i en gammal lada. William Wisting och hans kollegor har försökt hitta Jens Hummel men eftersom det fanns så lite ledtrådar så har utredningen legat på is men när de hittar bilen så tar utredningen fart igen vilket är tur eftersom både media och cheferna är irriterade över att ingenting händer.

Wistings dotter Line är gravid och har flyttat tillbaka och träffar på en gammal klasskompis och de återupptar vänskapen, denna vän har nyligt ärvt sin morfar och han var inte vem som helst utan en kriminell som polisen under alla år har haft svårt att lyckas sätta dit. I morfaderns hus finns ett kassaskåp som de försöker få upp, i kassaskåpet visar det sig ligga en revolver, en stor summa pengar och massor av dokument.  Vapnet visar sig gå att koppla ihop både med den försvunna Jens Hummel och med en kvinna som dödades på öppen gata.

Wow vilken bra bok det här var, det händer så mycket. Och ja visst man kan bli irriterad på att Line lägger sig i men hon är verkligen en nyfiken person och hon borde egentligen ha blivit polis, för det hade kunnat bli en riktigt intressant story. Jag gillar att allting inte är svart och vitt, utan det finns gråzoner som de olika karaktärerna hamnar i lite nu och då och det blir inte alltid rätt val, precis som det är i verkligheten. Dessutom är inte fallet i den här boken så självklar, utan man blir lite lurad hit och dit innan man äntligen får veta hur det egentligen ligger till, och jag gillar att man kan lista ut vissa delar och man tror att man vet hur det kommer sluta men man blir lagom fintad. Jag gillar den här serien och hoppas det kommer översättas fler av de tidiga delarna men även att det kommer skrivas fler delar.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

1 kommentar:

  1. Det här är ju ännu en serie som jag vill läsa, men som jag tvekar lite att börja på. Jag har första delen som översattes till svenska, vilken är åttonde delen i serien. Funderar fortfarande på om jag klarar att börja mitt i så där. Nu tror jag i och för sig att sjunde delen har blivit översatt också...

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...