17 september 2016

Mikaela Bley - Liv

Andra boken i serien om tv4-journalisten Ellen Tamm.
Det är en varm dag i slutet på augusti när kriminalreportern Ellen Tamm lämnar Stockholm för att åka till sitt föräldrahem i Sörmland. Hon kan inte längre fly från sitt förflutna efter allting som drogs upp till ytan när hon rapporterade om fallet Lycke i början av sommaren, nu ska hon återigen till platsen där hennes tvillingsyster dog när hon var åtta år.
Men när Ellen stannar för att tanka i Stentuna så får hon höra att en kvinna har hittats brutalt ihjälslagen bara en bit därifrån, ingen verkar veta vem kvinnan var eller vad hon hade där att göra, och så klart blir Ellen nyfiken och trots att hon är sjukskriven så kan hon inte låta bli att snoka i fallet. Ju mer Ellen gräver desto mer inser hon att småstadsidyllen döljer mörka hemligheter och att det är mycket som är som det verkar, inte minst när det gäller henne själv och hennes systers död.

Den här boken var läskigt bra, en riktig sträckläsningsbok som man inte kan lägga ner för man måste få veta hur det går. Jag blir så irriterad på Ellens föräldrar, ja hon har verkligen mest idioter i sitt umgänge och det verkar ha varit så hela hennes liv. Det var två storys i den här boken, den om Ellens förflutna men vi får inte glömma storyn med Liv, så sjuka människor det finns som accepterar att leva så där, och barnen/ungdomarna var sjukt läskiga.

Spoiler varning!
Nu fick man inte riktigt veta hur det gick, men jag hoppas Ellen lyckades få sina föräldrar att tro på henne, att det inte var hon utan Didrik som dödade hennes syster. Snacka om psykopat och som han avgudade Ellen men samtidigt var så hemsk, skulle ju inte förvåna mig om han har haft koll på Ellen hela tiden, typ förföljt henne eller någonting för han har ju knappast väntat alla dessa år på att hon skulle komma tillbaka. Sen fallet med Liv, så sjukt dålig pappa som skaffar sig en tredje fru och barn med alla och ändå tar han ingenting på allvar, inte ens när hans dotter beter sig som värsta psykfallet. Så som de höll på kring Ellen är så sjukt obehagligt och jag hörde verkligen barnens mässande, däremot förstår jag inte hur de inte vågade säga ifrån, för de var ändå i den åldern när man vet skillnad på rätt och fel. Det här är verkligen en bok man kan skriva och diskutera hur mycket som helst om, hade varit helt klockren som bokcirkelsbok.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris


1 kommentar:

  1. Låter spännande. Kanske skulle ta itu med den här serien någon gång.... ;)

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...