29 september 2016

Sara Blaedel - Kalla mig prinsessa

Del två i serien med Louise Rick som huvud karaktär.
Våldsroteln vid Köpenhamnpolisen får in en anmälan om en grov våldtäkt på en ung kvinna som just har varit ute på livs första dejt, mannen som hon hade träffat på nätet var alls den han utgav sig för att vara - drömprinsen visade sig vara värsta sortens våldtäktsman. Fallet hamnar på Louise Ricks bord, och när de börjar kika på några ouppklarade fall visar det sig snart att det inte verkar bättre än att de har en serievåldtäktsman som de jagar och senaste åren har ingen lyckas fånga han, och hur många fler kvinnor finns det egentligen som inte har anmält. När en annan kvinna hittas skändad och kvävd så sätts alla resurser in för att få tag i han innan han hinner lura sig in i fler kvinnors liv.

Jag har läst första delen och några av de senare delarna i den här serien men inte allt för nyligt så det gjorde ingenting att läsa del två mitt i allt. Däremot har jag nu letat del 5 och 6 som inte verkar finnas översatta till Svenska och lyckas inte hitta ens vad de heter på engelska, om de skulle finnas på engelska, riktigt trist när en serie blir över satt lite olika så här  och det verkar vara flera förlag inblandade. Det är riktigt synd för jag gillar verkligen den här serien, och Louise Rick är en härlig karaktär och så är även hennes bästa kompis som är journalist och hennes kollegor. Jag hittade att jag även hade del 4 oläst här hemma så den ska jag kasta mig över med en gång så får jag nog paralell läsa den med ett rec.ex. Har ni läst de här böckerna? vad tyckte ni?
Betyg 5 av 5

1 kommentar:

  1. Har inte läst något av den här författaren än. Trevlig kväll!

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...