Bokbloggsjerka 7 – 10 februari

Oj redan fredag men så klart dags för veckans Jerka 7-10 februari och den här gången undrar Annika
Hur vi håller reda på vilka böcker som vi har läst och om vi har något hemligt knep vi vill dela med oss av. 


* Jag har programmet Book Collector men där är jag lite dålig på att fylla i när jag har läst en bok men försöker bli bättre på det och att föra in mer detaljer om böckerna. 

* Här hemma står inte mina lästa med de olästa böckerna, de har olika bokhyllor.

* Här på bloggen har jag två flikar (där uppe, pekar) där jag har en för [Lästa böcker] och en för [Olästa böcker] där hamnar även böcker som jag inte äger men som jag har läst (och recenserat) sen jag startade bloggen, för dessa böcker står annars ingenstans, eller jo nu ljög jag nästan.
De böckerna står under rubriken "Lästa men äger ej" på min att köpa lista, men där hamnar ju inte de böcker jag inte har gillar, dessa böcker letas mest efter att köpa begagnat dessutom.


* På den tiden jag inte hade så mycket böcker och inte bloggade så gjorde jag så att de lästa stod rätt väg och de olästa böckerna ställde jag upp och ner :) 

Kommentarer

Monika sa…
Kul att vi är så många som använder Book Collector. Jag har haft det så länge nu att jag fått in en rutin :)
Jag har inte heller olästa böcker i bokhyllan.
Sanna sa…
Smart att ha olika hyllor för läst och oläst, då blir det väl mycket troligare att man faktiskt läser dem och inte bara glömmer att de finns!
bokfrossa sa…
När vi bor större ska jag också ha olika bokhyllor för lästa och olästa böcker men nu får de så snällt samsas i bokhyllan.
Det verkar vara många som har olika bokhyllor för olästa och lästa böcker. Det skulle jag kunna tänka mig den dagen jag kommer mig för med att köpa en till bokhylla... =)
Emma sa…
Jag hade tidigare olika hyllor för läst och oläst i min bokhylla. Men på senare tid har det blivit så trångt att jag blivit tvungen att blanda lite :)
Lena sa…
Ha inte heller blandat lästa och olästa böcker i bokhyllorna utan de står på olika ställen.
Ewa K sa…
Lite mer struktur är på sin plats för min del. Det optimala vore att kunna kolla i telefonen när jag står där och funderar i affären eller på loppisen.
Mia Eggimann sa…
Ja men det tyckte jag var smart med att lägga in olästa böcker i flikar på bloggen, får man sno det :).
Mia
Anna sa…
Tänk det där med olika hyllor hade jag ett tag. Det är ju ett toppensätt att hitta det man inte läst, tack för påminnelsen!
Har inte mina böcker separerade i bokhyllan, kör på Goodreads med vill få in bättre rutin för att hålla koll.
Boklysten sa…
Jag försöker också hålla lästa och olästa böcker åtskilda. Det är ett fåtal böcker som stannar i bokhyllorna efter att de blivit lästa, så de flesta i bokhyllorna är olästa, de lästa ligger sen i skänkes/säljes-lådorna.
När jag faktiskt har bokhyllor att ha böckerna i så står mina olästa också på ett eget hyllplan :)
Carro sa…
Jag har också Bookcollector men tycker i ärlighetens namn att det är ganska jobbigt att fylla i alla uppgifter :P
Zelly sa…
Älskar Book Collector, jag har inte lyckats klura ut allt än dock :)
Jag har också mina olästa böcker och lästa i separata bokhyllor. Allt eftersom de blir lästa får de flytta in i de lästa hyllorna.
Freja sa…
Jag funderar på bokcollector, men det är så många böcker att föra in där... Jag har annars ett excelark med titel och författare och inte så mycket mer... Jo, jag skriver in om boken är läst eller inte, och sen förvarar jag de olästa böckerna i en särskild bokhylla...
Lotten sa…
Olästa böcker har jag inte på bloggen faktiskt.
Book collector ÄR bra!
verkar vara många som har book collector, hade aldrig hört talas om det, måste kanske kolla upp det...
Madde sa…
Skulle inte kunna dela på olästa och lästa böcker för då hade jag påmints om hur många olästa jag faktiskt har!!
Alla verkar göra lite på sitt eget sätt, kul att läsa!
Jag har inte riktigt kommit igång med Book Collector. Den här jerkan påminde mig om att jag faktiskt har programmet, så jag sitter och fipplar med det nu ;)
Bloggen funkar alldeles utmärkt men vill ändå skriva ner i ett anteckningsblock så jag slipper kolla i bloggen så fort jag undrar vilka böcker jag läst eller om det är något annat som jag vill ha reda på.

Populära inlägg i den här bloggen

Abdel Sellou - En oväntad vänskap

Anki Edvinsson - Lust att döda

Teen wolf ~ säsong 2