17 augusti 2019

Mikael Ressem - Ett brinnande inferno

Erik Sandström #8
Titel & Omslag
Som vanligt ser man att den här serien hör ihop, och det här omslaget är riktigt snyggt, vilket den här serien alltid har. Snygga omslag med lite ledtrådar till handlingen.

Handling
Sommaren är hetare än någonsin och en bit norr om Gävle hotar en våldsam skogsbrand. Samtidigt har flera kvinnor blivit förföljda i Boulognerskogen i stadens utkant. Ingen av kvinnorna har skadats, inte förrän nu.  Ambulanssjuksköterskan Erik Sandström och kollegan Karin bistår poliserna Patrik och Janne på ett uppdrag där en kvinna hittas brutalt mördad. Kvinnans hals har skurits av och från buken har mördaren avlägsnat hennes lever.
När ytterligare en kvinna hittas mördad på ett liknande sätt levererar den minst sagt udda personen Tomas Svensson en teori som inte går att säga emot. Någon kopierar en seriemördare som härjade i London för 130 år sedan. Gävle har fått sin egen Jack the Ripper.

Mina åsikter
Jag förstår inte varför varje kapitel upprepar lite av det som hänt tidigare, jag känner mig lite skriven på näsan och tycker upprepningarna är tråkiga, speciellt när man lyssnar mycket i sträck. Precis som tidigare delar i serien så är det här en riktigt spännande bok, med högt tempo och en hel del intressanta karaktärer. Längtar redan nu efter nästa bok.

Spoiler varning!!
Att Erik aldrig kan hålla sig nykter, kunde han inte kämpa lite mer för Karin? Skönt att hans nya chef , Karin och hans vänner vet exakt hur han fungerar så nu kanske han kan bli nykter och ren längre än en vecka, hoppas kan man i alla fall göra, för tror det skulle göra att den här serien fick ett upplyft nu när man älskar böckerna men stör sig på att huvudpersonen är påverkad jämt.

Jag fattade inte riktigt varför mördaren var så fokuserad på Karin, kände de varandra på något sätt sedan tidigare?

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...