27 november 2019

Cathy Glass - Mamma sa att jag inte fick berätta

Titel & Omslag
Ett omslag och en titel som passar väldigt bra till handlingen.

Handling
Sjuårige Reece har avverkat fyra familjehem på lika många veckor innan han placeras hos Cathy. Hon försöker finna svaret på varför Reece är så våldsam: han bits, slåss och skriker. Men han har lovat sin mamma att inte berätta någonting. Även om Cathy är beredd att ge upp kampen om att nå fram till honom, när hon plötsligt finner nyckeln till pojkens mörka hemlighet.

Mina åsikter
För flera år sedan läste jag Cathys bok skadad och vad jag minns tyckte jag att den var jätte bra skriven och väldigt intressant, så det var ett måste att läsa den här, jag köpte hem den sen blev den liggandes som hyllvärmare.

Eftersom Cathy är familjehem med stor erfarenhet så var det så tur att hon hade möjlighet att ta emot Reece, jag förstår att han fick flytta flera gånger under några veckor eftersom han var farlig både för sig själv, vuxna och andra barn och väldigt svår att hantera. Skrämmande hur socialen inte gick in och tog Reece och hans syster som bodde kvar hos mamman tidigare, han var ändå 7 år och alla deras andra syskon var omhändertagna, deras mamma var ju inte riktigt kapabel att ta hand om sig själv ens. Reeces mamma Tracey är en skrämmande kvinna, jag förstår att hon lätt får som hon vill och att man gör så för att bli av med henne men samhället ska ju inte fungera så att man ska kunna hota folk för att få sin vilja fram.

Den här boken är precis som Skadad skriven riktigt bra, vi får den information vi behöver för att få ihop storyn, vi får veta många detaljer utan att det blir för mycket, blir det för magstarkt blir det jobbigt att läsa men de här böckerna håller sig på en nivå så man tycker synd om Reece och hans syskon samtidigt som det inte blir jätte jobbigt att läsa utan man orkar hantera det och lär sig någonting istället.

Spoiler varning!

Så fint att Reece fick flytta till sin moster, som har klarat sig bra och det måste vara jobbigt att komma från en så skadad familj men ibland måste man rädda sig själv och socialen borde ha tagit hand om Tracey. För hur har hon klarat av skolan, och hon har ju knappast någon utbildning och inte kunnat ha ett arbete pga sitt beteende. 

Jag misstänkte länge i boken att det skulle vara morfar som även var barnens pappa, och att Lisa var från en annan man därför man inte ville behålla henne. Inte konstigt att alla barnen har samma handikapp och även ser så lika ut när det inte är så mycket annat dna, dock känner jag att en sterilisering av deras mamma hade varit på sin plats. Ja jag vet att det inte är lagligt men för en kvinna som är i beroendeställning och gång på gång blir våldtagen och föder massor av handikappade barn hon inte kan ta han dom borde det ha varit ett alternativ.


Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon  Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...