29 april 2015

Rob Thomas - Mr.Kiss and Tell


Del två i bokserien om Veronica Mars. 


I den här boken får vi följa när Veronica utreder en brutal våldtäkt där flickan blivit dumpad för att dö men hon överlever men hon minns inte först vem förövaren är och när hon sen berättar är Veronica tveksam till om hon berättar sanningen. 

Veronicas pappa Keith har gjort allting för att försöka hjälpa Weevil från att hamna i fängelse och han försöker samtidigt få ihop nog mycket information för att sätta dit de poliser som verkar sätta okända personer i fängelse, genom att förfalska bevis. 

Och självklart får vi fortsätta att läsa om Veronica och Logans förhållande! 


Jag älskar verkligen Veronica Mars serien, filmen och så även böckerna och vill bara ha mer!
Veronica och Logan är mitt ship och kommer alltid vara! 

Sen har ju Veronica helt underbara relationer med sin pappa, Mac, Wallace och massa andra och hennes snabba repliker är så klockrena. Sen att hon verkligen lever sig in i sina fall och när hon i den här boken var på begravning så fick vi förklaringen till varför hon gräver ner sig in i sina fall. 
Nu väntar jag och hoppas på en tredje bok eller snälla jag vill ha fler säsonger av tvserien!  
Enda dåliga med boken var att titeln avslöjar för mycket, vilket tar bort lite av spänningen! 
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris 

27 april 2015

Jeff Kinney - Usla utsikter

Bok nr 4 i serien Dagbok för alla mina fans, men den första boken om Greg Heffley som jag läser. 

Det här är verkligen en nutidabok för tonårspojkar, eller yngre. Först tyckte jag boken var rolig och kände igen dagens tonåringar i det som skrevs men rätt fort började jag störa mig på Greg. 
Visst, man tycker att ens föräldrar och syskon är jobbiga när man är i tonåren men många gånger så kändes det som att Greg var trög eller yngre i sitt tänkande än i ålder. 
Störde mig även på hans kompis pappa som gav Greg skulden när man kan tycka att hans son ska veta hur man beter sig på countryklubben men den där kompisen verkar aldrig stå för någonting utan säger bara sånt som låter bra hos hans föräldrar.
Jag får se om jag kommer läsa fler Dagbok för alla mina fans böcker, som det känns nu efter en bok så lär det inte hända men jag kanske kommer ändra mig för vet andra som gillar dem. 

Betyg 2 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris



26 april 2015

Tv - serier [v17]

Finding Carter s02x03
Jobbigt när Lori ringer till flickorna hela tiden men konstigt att hon ens får ringa dom.
Att det är mycket kaos nu och värst verkar det vara för Taylor, hon tar allting mycket bättre än vad Carter gör sen att de inte berättar allting för Taylor kommer inte löna sig utan hon kommer bara bli arg på nytt.

Finding Carter s02x04
Oj vilket kaos avsnitt, alla håller med folk till höger och vänster och jag vet inte vad jag tycker om alla relationer. Carter och Crash gillar jag faktiskt och speciellt nu om han har ändrat sig, och han fanns verkligen där för Carter när Lori visade sitt rätta jag men jag tycker det går lite väl fort.
Elizabeth och Kyle gillar jag oxå däremot vill jag inte se David med någon student, det känns väldigt fel fel fel. Och vad sysslar Taylor med? Dumpar Max och är sen super svartsjuk och går då och håller på med sin kompis som hon vet har känslor för henne sen hur långt de gick vet jag inte. 

Scorpion s01x22 *säsongs avslutning*
Ett riktigt bra avsnitt och bra att de fick ordna upp sig så man inte hade blivit lämnad i förra avsnittet och inte veta hur det skulle gå med Walter. Men som tur var fick vi veta hur allting skulle bli och serien är ju upplockad för en andra säsong så nu bara vänta och se vad som kommer hända.

the Flash s01x19
Ett riktigt bra Flash avsnitt, äntligen tror även Caitlin att Harrison inte är Harrison och det är några fler som börjar förstå att det händer saker som man inte kan förklara så Eddie behövde inte sitta så länge i fängelse och vad skönt att han ville bli rentvådd på rätt sätt!
Och Eddie och Iris blev sams igen och när den falska Barry kysste Caitlin så kanske vi fick en spoiler om vad som komma skall i framtiden, jag ser hellre Barry med Caitlin än med Iris, för jag gillar Iris och Eddie ihop. 

Chicago Fire s03x20
Vad trist att Mills ska flytta och att han kysste Dawson det sista han gjorde, vad kommer det innebära? För allting brukar ha en mening för eller senare.

Nästa vecka blir det ett crossover avsnitt med Chicago PD och  Law and order SVU, jag älskade sist det var ett och nu blir det typ avslutningen på säsongen med ett sånt! :)

iZombie s01x06
Just ja Major fick sig ju i förra avsnittet men han verkar ha klarat sig rätt bra. Och jag gillar att Liv insåg att hon behöver gå vidare och Major fick veta att Liv har börjat dejta så han kanske oxå nu kommer gå vidare.

Arrow s03x20
Oliver kommer hem och hittar Thea och hon lever trots allt men hamnar i respirator och chansen att överleva är inte stor, han vet direkt vem som ligger bakom och får erbjudandet om att de ser till att Thea överlever om Oliver joinar Ra's al Ghul.
Inte ens Malcom vill att Oliver ska åka för han vet att om de får tillbaka Thea via det där vattnet så kommer det ändå inte vara samma Thea, hon kommer vara förändrad!
Felicity pratar med Ray om att låna hans jet så hon och Oliver kan åka och eventuellt rädda Theas liv och han säger att han vet att Felicity fortfarande har känslor för Oliver så de gör slut.
WHAT!! Jag gillar verkligen Felicity och Ray tillsammans!

Alla som längtat efter Olicity fick verkligen ett avsnitt nu att vara riktigt nöjda över för nu fick de då verkligen till det, och nu kan man väll inte bryta upp dom igen? Felicity hade då verkligen attityd i det här avsnittet och jag gillade att hon tog kommandot och körde med Malcom och drogade Oliver.
Den Thea som återvände är så förändrad, hon blev så oskyldig och liten men det kommer nog bli bättre för hon började först och minnas saker som hon först glömt.






24 april 2015

Bokbloggsjerka 24 – 27 april

Oj redan fredag igen, förra fredagen var första morgonen med våran ny familjemedlem och dessutom innebär fredagskvällarna att jag får valpbilder på valpar efter min ena hund :) 
Jag gillar fredagar mer och mer och att få börja morgonen med att göra jerkan är riktigt rolig avkoppling, även om jag inte alltid är så tidig eftersom man har så mycket att göra innan man kan sätta sig vid datorn, om man inte har klivit upp innan alla andra vaknar då så klart!!

Idagens Jerka är det Koko som har frågat varför det är så att bokbloggosfären fokuserar så mycket på nya böcker och tycker att vi ska läsa och blogga om en bok som är minst hundra år gammal men läsvärd och det kan vara en barnbok eller vad som helst.. bara den är modell gammal! 

Jag har läst väldigt få klassiker, mest bara sånt man blivit tvingad att läsa i skolan och jag gillar inte det gamla språket för jag får det inte att flyta på. Jag har dessutom inte hittat några äldre böcker jag verkligen har gillat utan det faller inte mig i smaken utan jag utmanar mig själv genom att försöka läsa klart serier, jobba på mina olästa böcker och att läsa på engelska lite då och då.
Så att läsa en 100 år gammal bok lär inte hända närmsta tiden, finns för mycket nytt och fräsht som jag vill läsa NU NU NU ;)

Men det finns ju ingenting som säger att jag inte om 10 år kommer sitta med näsan i massa klassiker och sluka dessa och verkligen tycka de är de bästa böckerna som finns!
Däremot så när jag läser böcker så läser jag mest bara böcker som utspelar sig i NU tid eller eventuellt i framtiden men inte det som utspelade sig långt tillbaka(historiska böcker), så det känns som att klassiker då inte är något för mig...eller?

23 april 2015

Boklyckan har tävling

Det är många bokbloggare som verkar ha börjat blogga på våren, man ser det eftersom det varit många födelsedagsinlägg och födelsedagstävlingar.

Albas bokblogg fyller 3 år så ett stort Grattis och självklart är jag med i hennes utlottning som är sponsrad av Modernistaförlag.
HÄR kan ni klicka så att ni kan komma till tävlingen och se vad man kan vinna, vilket är böcker och
böckerna det handlar om är Anna och den franska kyssen, Enklav, Outtalat.
Jag har redan läst två av dessa böcker och rekommenderar er att vara med och tävla  :)

21 april 2015

Stephenie Perkins - Anna och den franska kyssen


Det här är faktiskt en av mina få "omläsningar" jag gör sedan jag började bokblogga, och det var lite bättre nä jag första gången läste boken på engelska och nu på svenska.
Dock blev det lite för tätt för jag kom ihåg bokens innehåll allt för väl men boken gick väldigt fort att läsa så jag blev inte uttråkad vilket jag blir lätt av omläsningar, jag behöver nytt för att hålla intresset uppe, kanske därför jag sällan ser samma film flera gånger.

Anna bor i Atlanta, har en bästa kompis och hon jobbar extra på biografen där hon dessutom träffat en kille som hon är kär i och han verkar besvara hennes känslor.
Men när hennes pappa bestämmer sig för att skicka iväg henne till Paris för att hon ska gå klart sista skolåret där trots att Anna inte kan ett ord franska, så blir Anna speciellt nöjd.
Väl på plats så lär hon fort känna några trevliga vänner och bland dem ingår super snygga Etienne St.Clair som dock har flickvän och alla andra verkar oxå vara intresserad av han. Men Anna har ju som tur var nästan en pojkvän hemma, men hur lätt är det att hålla alla känslor i styr när det är så långt hem samtidigt som hon och Etienne blir bättre och bättre vänner.

Det blir ett väldigt händelserikt år för Anna och jag hade faktiskt gärna läst en del två för att få veta vad som händer senare, men samtidigt är det så skönt att alla böcker inte är serier!
Gillar man romantik och dramat som följer med gymnasieåldern så är det ett måste att läsa den här boken! Anledningen till att boken får en fyra är för att en omläsning har väldigt svårt att bli en fullpottare eftersom det är svårt att få den där wow känslan man kan få när man läser en bok för första gången.

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

19 april 2015

Tv - serier [v16]

iZombie s01x05
Jag gillar att Liv träffade ännu en zombiekille som det dessutom verkar som hon ska dejta, hoppas det blir någonting där. Intressant med fallet om de försvunna pojkarna, hemskt att ingen ringde hjälp åt Livs ex, lever han ens eller?

the Flash s01x18
Snart kommer alla veta att Wells inte riktigt är så ärlig som han är, men det är nog lättare att få Caitlin att acceptera att han kan vara ond när Cisco berättade om vad han drömt.
Felicity och Ray var med, vilket var roligt. Däremot är jag less på Iris och hennes kärleksproblem.

Jag gillar Felicity-Ray mer och mer, och hoppas hon snart släpper Oliver helt! Gillar även Ray och Cisco tillsammans och det känns som att Ray får ta mer och mer plats i både Flash och Arrow.

Arrow s03x19
Jag hade blivit spoilad om att någonting skulle hända men oj vilken vändning avsnittet tog i slutet!
Oliver kommer bli helt förkrossad och det kommer bli spännande nu och se vad han kommer göra och vem som får skulden för Theas död.
Lance är så fruktansvärt jobbig, och verkligen går på häxjakt efter Oliver. Hur många gånger har de inte hjälptsåt och ändå ser han bara svart helt plötsligt!


Scorpion s01x21
Walter flippade verkligen ur i det här avsnittet. Cabe slutade på grund av Walter i Scorpion teamet, men jag hoppas han kommer tillbaka för inte ska han väll sluta för evigt?
Han tog det verkligen inte bra när Paige tänker ta med sig Ralph och bo med Ralphs ex, men Walter kan i alla fall inte ha dött i bilolyckan.

16 april 2015

Jörn Lier Horst - Jakthundarna


Bok nr 7 om William Wisting men den första som blivit översatt till svenska.

Wisting är en erfaren utredare på polisen och hela sitt yrkesliv har han sysslat med att jaga brottslingar men helt plötsligt blir han avstängd i väntan på vidare utredning i en sjutton år gammal utredning där man misstänker att han eller någon annan har fabricerat bevisen för att sätta fast någon. 
Mannen som dömdes för mordet har blivit släppt och Wisting har både kollegor och media efter sig, men så klart att Wisting inte nöjer sig med att vara ett offer och bara vänta och hoppas på det bästa. Utan Wisting utreder så klart det gamla mordet igen och har några kollegor som hjälper han och även hans dotter, men de är långt ifrån i närheten att lösa det när det försvinner en kvinna. 

En riktig katt och råtta bok där det händer väldigt mycket hela tiden. Och jag gillar verkligen Wisting och hans dotter, de fungerar bra ihop och sköter sina yrken så proffsigt, hon är dessutom inte så överdriven som journalist som de många gånger framställs. 
Det är lite synd att man börjat översätta serien mitt i så man lär ju inte få läsa de tidigare delarna men jag hoppas det kommer komma fler böcker i serien och som kommer översättas då så klart!! 
Betyg 4 av5
boken finns att köpas på  adlibris  cdon 

14 april 2015

Stor - Pappas låt

En graphic novel som är en hyllning till alla pappor.
Stor är hiphop-are och säger att de flesta hyllar sina mammor men även papporna behöver bli hyllade, för att det finns många bra pappor oxå.

13 april 2015

Unni Lindell - Brudkistan

Bok nr 10 i serien om Cato Isaksen.
Maike Hagg är tolv år gammal och på psykiatrins barndag för att umgås med andra barn som har föräldrar som är inlagda. Men Maike återfinns död i källaren, hon ska ha trillat ner från en stege och slagit huvudet i stengolvet. 



Det har snart gått tjugofem år sedan Maike dog när en av de andra flickorna som var med på barndagarna har tänkt skriva i tidningen om vad som egentligen hände på psykiatrin och speciellt vad som hände Maike.  Men efter att kvinnan berättat vad hon har tänkt skriva så återfinns hon död och en av de andra kvinnorna befinner sig i livsfara. 


Marian Dahle får i uppdrag att skydda kvinnan medan Cato Isaksen och hans team arbetar för att hitta mördaren och att få fram om vad som egentligen hände Maike. 


Det här var faktiskt första boken av Unni Lindell som jag har läst fast jag har hela serien hemma, men nu efter att ha läst den här känner jag att jag måste ta tag i de övriga böckerna oxå!
Så jag kan inte säga om den här boken är bättre eller sämre än annat Unni har skrivit eller om det är en bra eller dålig bok i serien men jag gillade den, förutom att slutet blev lite hastigt och luddigt och man får vänta på nästa bok för att få veta vissa saker som man kanske vill veta om huvud karaktärerna.

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på   cdon  adlibris

12 april 2015

Tv - serier [v15]

the Following s03x07
Max lyckades bli klar för att arbeta väldigt fort och hon lyckades ta sig ut på fältet vilket så klart aldrig är lugnt och speciellt inte med några brutna revben.

Det börjar vara lite tuppfäkting mellan Mike och Maxpojkvän.

Han som spelar Luis Serra var ännu ett känt ansikte som helt plötsligt dök upp, alltid roligt med sedan tidigare kända ansikten, även om det sällan är någon som är så långvarig i the Following.

Jag förstår inte hur mördarna kan leva vanliga familjeliv och vara mördare den andra tiden, man kan inte både vara en kärleksfull make och pappa och i nästa sekund en kallblodig mördare, eller?

Chicago fire s03x19
Vilket bra och spännande avsnitt! Man förstod ju att de alla inte kunde vara döende i någon smitta för då skulle ju som serien dö ut, men att inte ens han som fick ett nyckelben/revben inkört i sin kropp hade blivit smittad var lite för bra för att vara sant.
Att Gabbie och Casey skulle hamna i säng kändes ju inte så otippat, så får vi se var det kommer leda i framtiden, kanske de blir the endgame i alla fall.

Finding carter s02x02
Crash är tillbaka, han kontaktade Max men Max vill så klart inte ha någonting med han att göra.
Taylor gjorde slut med Grant.
Carter funderar mycket på telefonsamtalet som Lori hade på motellrummet och hon tror att hon pratade med hennes biologiska pappa och hon konfronterar han men han förnekar det så klart.
Men tillslut erkänner han att han och Lori har haft ett one-night-stand, och Carter vill berätta för sin mamma men han vill vänta till senare när allting har lugnat ner sig.
Men när Carter lyckas övertala sin pappa att berätta sanningen så har Elizabeth redan hört det från Lori under ett förhör.

iZombie s01x04
Livs ex och kollega ska bli rumskompisar, annars var avsnittet som de tidigare. Man får lära känna de olika karaktärerna mer och mer.

Chicago PD s02x19
Usch det är så hemskt med all handel med kvinnor/människor. De som sparar pengar för att åka och få det bättre och dör efter vägen eller när de kommer fram eller blir utnyttjade som horor osv för evigt.  Det här var verkligen ett avsnitt med mycket död och många avskum, och trasiga familjer.




10 april 2015

Bokbloggsjerka 10 – 13 april

Fredag och Annika har sin Jerka igen :)
Idag är frågan från Robert, som undrar varför det nästan bara är kvinnor som bokbloggar.


Oj, det här har jag inte riktigt tänkt på tidigare, men min uppfattning är att

1. Kvinnor läser mer.
2. Män har nog andra intressen som prio ett & två
(om de hade bloggat hade de kanske bloggat om det)
3. Män kanske bloggar mindre inom allt? Eller läser de bara mindre bloggar? 
4. När man var yngre och läste tyckte jag de pojkar som läste mest läste fantasy, en genre som jag inte alls läser = jag skulle nog inte läsa deras bloggar heller.

Jag har ingen fakta som säger att det jag har skrivit stämmer utan det är bara vad jag tror och hur mina funderingar gick nu en fredag morgon då jag fortfarande är väldigt trött, hade jag  vaknat till mer kanske mitt svar hade sett annorlunda ut :)


5 april 2015

Tv - serier [v14]

the Flash s01x17
Barry litar mindre och mindre på Harrison. Barry blir tvungen att springa genom en vägg för att rädda sitt egna liv och sen räddar han sin pappa som blev tagen som gisslan av en annan fängelsekund när han smet ut. Barry och Joe berättar för Eddie vem som är the Flash för att få hjälp med att Iris inte ska snoka så mycket.
Men det är inte den riktiga Harrison Wells alltså utan någon konstig typ som bytt med han. 

Arrow s03x17
Diggle och Lyla gifte sig, men någon låtsas vara Arrow och dödar folk.
Felicitys pojkvän luskar ut att Oliver är the Arrow och Felicity har gjort sitt val och Oliver försöker förklara för hennes pojkvän att hon har gjort sitt val och att han ska lyssna på henne.
Diggle vill lämna the Arrow för sin familj men Lyla bestämde sig för att sluta sitt jobb istället,
i nästa avsnitt får vi se om Felicity blev skjuten av fejk Arrow eller inte.

Arrow s03x18
Felicity blev räddad av sin pojkvän Ray men han fick en pil i bröstet, men väntar de med operation eller opererar han nu direkt så finns det stor risk att han dör, men han har själv en lösning på problemet men sjukhuset vill inte experimentera.
Så Felicity får faktiskt hjälp av sin mamma att se till att Ray ska överleva.
Lance är beredd att sätta Laurel i fängelse för att få fast the Arrow, och han jagar verkligen för att få tag i han för han tror att han är skyldig till de som har dött. Lance får veta av Ra's  al Ghul att det är Oliver som är the Arrow, så nu börjar det se riktigt illa ut för Oliver så han ger upp för att rädda liv och då speciellt rädda de som är honom nära.
Att hellre sitta i fängelse än att se sina vänner dö är nog ett val många i Olivers sits hade gjort och sen gör Roy exakt samma sak, så det är riktigt spännande nu vad som kommer hända i nästa avsnitt!!
Ray säger till Felicity att han älskar henne och hon får lite panik, och hennes mamma berättar att hon måste välja vem hon ska vara med.


Finding Carter s02x01 *säsongsstart*
Ja äntligen började Finding Carter om, verkligen en av mina favorit serier!
Slutet på förra säsongen så kidnappade Lori Carter för att kunna ta med henne, men den här gången är inte Lori nöjd med att bara ha Carter utan vill berätta sanningen för Carter och Taylor och sanningen är att hon donerade ägg för att deras mamma inte kunde bli gravid utan hjälp.
Elizabeth och David ser till att de inte blir av med båda sina döttrar utan att båda kommer hem igen och att Lori hamnar i fängelse men Lori säger till Elizabeth att hon vet mer saker.
Lori har gjort allt för att sätta in en kil i familjen så att hon ska få flickorna att vilja ha henne som mamma och inte Elizabeth.
Och det verkar då hända massor den här säsongen, det kommer bli riktigt spännande!! 

iZombie s01x03
Livs ex har gått vidare men när hon ätit en oempatisk hjärna så reagerar hon inte så mycket först och ser till att lösa fallet innan hon tar hand om sina personliga problem.

the Blacklist s02x17-18
Jag gillar att Tom är tillbaka i bilden och att han uppenbarligen har verkliga känslor för Elizabeth.
Elizabeth börjar känna att hon inte vet vem hon är, vilket hennes namn egentligen är och när hon fyller år men Ressler lyckas pigga upp henne genom att vara en riktigt bra vänn.
Elizabeth fick veta av Tom att Redington ligger bakom mer saker och hon konfronterar han och han berättar att så är det och då ger hon han det han är ute efter så han ska lämna henne i fred och sen blev Redington skjuten.

the Following s03x06
Jag tycker att det blir lite jobbigt spännande när man aldrig vet vem man kan lita på alla verkar onda i den här serien!
Max pojkvän är rätt läskig nu när han "stalkar" henne och så dumt när han hör saker han inte borde veta som det om Mike fast det känns som att Mike reagerade rätt mänskligt ändå i den sitsen.
Ryan och Mike jagar efter Strauss och hittar massa gamla skelett som leder till en av Strauss anhängare och en annan av hans anhängare dödade han, det blev jag väldigt överraskad över.



En bokbloggares hemliga liv

Jag fick äran att bli taggad av Vilma som har dolasbokblogg, och nu ska jag ta tag i att göra den.
Måste säga det är extra roligt när man har blivit taggad så stort Tack!! :) 

1. Hur länge har du bloggat? 
Snart i 3 år, Maj 2012 skaffade jag den här bokbloggen. Innan det bloggade jag om min graviditet, böcker, serier och filmer på en annan blogg. 

2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?
Jag vet inte, det känns inte så eftersom jag gillar att ha mina recensioner samlade så här! 


3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?

Att man ger boktips till andra, att få diskutera böcker med likasinnade och att man utvecklar sitt läsande genom att prova på böcker i en ny genre.  

4. Vad är det värsta med att vara en bokbloggare?
Att man får så enormt många bra boktips, böcker man kanske aldrig hade läst och det är ju bra när det är bra böcker MEN ens olästa hög växer lavinartat av alla boktips!! 
Sen tar ju bloggen faktiskt tid från läsandet, men om jag verkligen skulle läsa på den här tiden eller surfa runt eller göra annat vet jag faktiskt inte, därför jag ofta "ser" på serier när jag sysslar med blogginlägg och läser andras blogginlägg.

5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?
Nej jag försöker hålla rubrikerna relevanta till det jag skriver. 

6. Finns det någon bokbloggare du beundrar?
Många och av lika många olika skäl!! De bloggar jag läser beundrar jag :) 

7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?
Oj jag vet inte, vem som helst? Fast vet inte vad de skulle skriva om när den här bloggen har störst fokus på vilka böcker jag har läst och har tänkt läsa.

8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T ex vilken tid, klädsel, dryck mm 
Recensioner skriver jag ofta samtidigt som jag lyssnar på någon serie, min vattenflaska följer med mig överallt så även framför datorn, eftersom jag bloggar när jag har tid så är jag oftast klädd i myskläder :)

9. Har du svårt för att skriva recensioner? 
Nej, eller jo ibland har jag svårt att sätta ord på hur jag upplevde en bok, ibland inte alls! Och ibland har jag faktiskt glömt bort stora delar av en bok för att jag inte recenserat med en gång utan grävt ner mig i en ny bok istället!

10. Vad tycker du om bokbloggar världen?
Den är helt underbar, det är inte fördomar mot de som läser en annan typ av böcker eller att man ska bråka för att man tycker olika om en bok/serie/författare utan man accepterar olikheter och det kan vara mer spännande att få diskutera våra olika åsikter än att vi alla skulle älska och hata samma böcker. 

11. Vilka taggar du för den här taggen? 
Nu har verkligen ALLA gjort den så jag är tråkig och taggar ingen, om ingen nu vill bli taggad? Hojta då ;)




2 april 2015

I min brevlåda [Mars 2015]


Recensionsexemplar:
En riktigt bra bok som jag recenserat :)

Även här en bra bok som hunnit bli recenserad!
ännu ett recex som hunnit bli recenserad
Glaskroppar, tygpåsen och vykortet var en vinst, Grottmannen var ett rec.ex som blev recenserad under månaden.

 Bokreaböcker mm:
Kunde inte låta bli när det var rea på rean, har tänkt läsa Engelsforstrilogin under året


även här rea på rean böcker, Döden tänkte jag mig så har jag hunnit läsa, Förr eller senare exploderar jag - har jag läst på engelska och Smittad var en svensk författare.

Andra delen i Veronica Mars serien kom ut under början på året så den var jag tvungen klicka hem.

Håller jag faktiskt på med nu, var tvungen klicka hem den när den var billig på bokrean och jag gillade Grottmannen som jag läste under mars.
E-böcker :
Jenny Rogneby - Leona, tärningen är kastad (har jag däremot inte hunnit läsa, hade velat ha en fysisk bok inte e-bok så får se när/om den blir läst)

Oj vad många böcker som kom hem under Mars men har ju varit bokrea och rea på rean då råkar det ofta komma hem några fler böcker. Sen har jag beställt böcker på bokrean i present åt ett av brorsbarnen och lillebror så då råkade man klicka hem någon bok åt sig själv oxå......
Men nu tror jag mest det kommer komma hem rec.ex under större delen av året för jag har SÅ många olästa som jag är sugen på och tror jag kommer bearbeta en hel del av dessa, beroende på hur mycke rec.ex som trillar in.



1 april 2015

Månadsläsning [Mars 2015]

17. Lauren Oliver - Pandemonium  (5)
18. Kamilla Oresvärd - Minnes bäraren (3)
19. Jörn Lier Horst - Grottmannen (4)
20. Frida Andersson Johansson - Dränkt (3)
21. Marie Lu - Den unga eliten (4)
22. Lars Kepler - Stalker (4)
23. Mikaela Bley - Lycke (5)
24. Debbie Macomber - Det kallas lycka (3)
25. Johanna Mo - Döden tänkte jag mig så (4)



Totalt: 
9
Nya författare: 6
Tillhör en serie: 6
Rec.ex: 5
Svenska/Engelska: 9/0
Hyllvärmare: 1
Tegelstenar(minst 500 sidor):  1
E-böcker/Ljudböcker: 0
Seriealbum:   0
Besvikelse:Dränkt  var inte en dålig bok men den var inte vad jag hade förväntat mig.
Positiv överraskning: var många positiva överraskningar den här månaden

Min åsikt om månaden
Många nya författare och serier, dock gick det mindre bra på hyllvärmar fronten men har många hyllvärmare som jag är jätte sugen på att läsa :)

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...