16 april 2015

Jörn Lier Horst - Jakthundarna


Bok nr 7 om William Wisting men den första som blivit översatt till svenska.

Wisting är en erfaren utredare på polisen och hela sitt yrkesliv har han sysslat med att jaga brottslingar men helt plötsligt blir han avstängd i väntan på vidare utredning i en sjutton år gammal utredning där man misstänker att han eller någon annan har fabricerat bevisen för att sätta fast någon. 
Mannen som dömdes för mordet har blivit släppt och Wisting har både kollegor och media efter sig, men så klart att Wisting inte nöjer sig med att vara ett offer och bara vänta och hoppas på det bästa. Utan Wisting utreder så klart det gamla mordet igen och har några kollegor som hjälper han och även hans dotter, men de är långt ifrån i närheten att lösa det när det försvinner en kvinna. 

En riktig katt och råtta bok där det händer väldigt mycket hela tiden. Och jag gillar verkligen Wisting och hans dotter, de fungerar bra ihop och sköter sina yrken så proffsigt, hon är dessutom inte så överdriven som journalist som de många gånger framställs. 
Det är lite synd att man börjat översätta serien mitt i så man lär ju inte få läsa de tidigare delarna men jag hoppas det kommer komma fler böcker i serien och som kommer översättas då så klart!! 
Betyg 4 av5
boken finns att köpas på  adlibris  cdon 

1 kommentar:

  1. Har nominerat dig på http://bokgodis.blogspot.se/2015/04/liebster-award.html

    SvaraRadera

Unni Lindell - Djävulskyssen

  Cato Isaksen #9 Titel och Omslag Handling  Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar med tvätten...