21 april 2015

Stephenie Perkins - Anna och den franska kyssen


Det här är faktiskt en av mina få "omläsningar" jag gör sedan jag började bokblogga, och det var lite bättre nä jag första gången läste boken på engelska och nu på svenska.
Dock blev det lite för tätt för jag kom ihåg bokens innehåll allt för väl men boken gick väldigt fort att läsa så jag blev inte uttråkad vilket jag blir lätt av omläsningar, jag behöver nytt för att hålla intresset uppe, kanske därför jag sällan ser samma film flera gånger.

Anna bor i Atlanta, har en bästa kompis och hon jobbar extra på biografen där hon dessutom träffat en kille som hon är kär i och han verkar besvara hennes känslor.
Men när hennes pappa bestämmer sig för att skicka iväg henne till Paris för att hon ska gå klart sista skolåret där trots att Anna inte kan ett ord franska, så blir Anna speciellt nöjd.
Väl på plats så lär hon fort känna några trevliga vänner och bland dem ingår super snygga Etienne St.Clair som dock har flickvän och alla andra verkar oxå vara intresserad av han. Men Anna har ju som tur var nästan en pojkvän hemma, men hur lätt är det att hålla alla känslor i styr när det är så långt hem samtidigt som hon och Etienne blir bättre och bättre vänner.

Det blir ett väldigt händelserikt år för Anna och jag hade faktiskt gärna läst en del två för att få veta vad som händer senare, men samtidigt är det så skönt att alla böcker inte är serier!
Gillar man romantik och dramat som följer med gymnasieåldern så är det ett måste att läsa den här boken! Anledningen till att boken får en fyra är för att en omläsning har väldigt svårt att bli en fullpottare eftersom det är svårt att få den där wow känslan man kan få när man läser en bok för första gången.

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...