24 april 2015

Bokbloggsjerka 24 – 27 april

Oj redan fredag igen, förra fredagen var första morgonen med våran ny familjemedlem och dessutom innebär fredagskvällarna att jag får valpbilder på valpar efter min ena hund :) 
Jag gillar fredagar mer och mer och att få börja morgonen med att göra jerkan är riktigt rolig avkoppling, även om jag inte alltid är så tidig eftersom man har så mycket att göra innan man kan sätta sig vid datorn, om man inte har klivit upp innan alla andra vaknar då så klart!!

Idagens Jerka är det Koko som har frågat varför det är så att bokbloggosfären fokuserar så mycket på nya böcker och tycker att vi ska läsa och blogga om en bok som är minst hundra år gammal men läsvärd och det kan vara en barnbok eller vad som helst.. bara den är modell gammal! 

Jag har läst väldigt få klassiker, mest bara sånt man blivit tvingad att läsa i skolan och jag gillar inte det gamla språket för jag får det inte att flyta på. Jag har dessutom inte hittat några äldre böcker jag verkligen har gillat utan det faller inte mig i smaken utan jag utmanar mig själv genom att försöka läsa klart serier, jobba på mina olästa böcker och att läsa på engelska lite då och då.
Så att läsa en 100 år gammal bok lär inte hända närmsta tiden, finns för mycket nytt och fräsht som jag vill läsa NU NU NU ;)

Men det finns ju ingenting som säger att jag inte om 10 år kommer sitta med näsan i massa klassiker och sluka dessa och verkligen tycka de är de bästa böckerna som finns!
Däremot så när jag läser böcker så läser jag mest bara böcker som utspelar sig i NU tid eller eventuellt i framtiden men inte det som utspelade sig långt tillbaka(historiska böcker), så det känns som att klassiker då inte är något för mig...eller?

14 kommentarer:

 1. Jag tycker det är bra att man läser det man själv vill. Oavsett vad det är. Och läsandet går i perioder, precis som allt annat.

  SvaraRadera
 2. synd att du fastnar i spkårket, man vänjer sej...

  SvaraRadera
 3. Det är kanske inte så kul att man blir tvingad till att läsa en del klassiker i skolan. Det är kanske bättre om man själv får bestämma.

  SvaraRadera
 4. jag blir överraskad av hur moderna många klassiker är!

  SvaraRadera
 5. Det är så individuellt vad man tycker om. Man skall inte läsa något bara för att man måste eller borde.

  SvaraRadera
 6. Det är nog viktigt att inte försöka tvinga sig till att läsa nånting man inte är intresserad av utan läser det som man själv är sugen på.

  SvaraRadera
 7. Läsandet är något som ska bestå av precis det man själv känner för. Jag läser gärna klassiker men inte alltid, utan det kommer och går.

  SvaraRadera
 8. Håller med övriga. Man ska givetvis läsa det man känner för. Dock är det alltid bra att drabbas av insikten att man skrev en hel del bra litteratur förr också. Litteraturhistorien började inte med Camilla Läckberg.
  Nej Anna, den sista kommentaren var inte riktad till dig eller någon annan i kommentarsfältet! Bara en sarkastisk reflektion.

  SvaraRadera
 9. Känner lite som du att just nu finns det för mycket nytt jag vill läsa!

  SvaraRadera
 10. Man måste läsa det man är sugen på men visst kan man bli sugen på en klassiker ibland, men inte så ofta.

  SvaraRadera
 11. Är själv lite smått galet förtjust i "det gamla språket" o kan njuta av att läsa antika böcker. Men visst kan man väl uppskatta klassiker även om man inte vill förflytta sig helt till det förflutna - tänk bara steampunk då det begav sig; Jules Verne t.ex. :)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 12. Å, valpar!
  Många gamla böcker ges ju ut i moderniserad upplaga med nutida språk, det kanske kan vara något?

  SvaraRadera
 13. Det finns verkligen otroligt mycket nytt att läsa!

  SvaraRadera
 14. Det där med ålderdomligt språk kan vara lite trögt, men oftast hittar man rytmen om man står ut att läsa en bit :)

  SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...