31 mars 2013

Mars läsning - 2013

16. Mary Hogan - the serious kiss [1,5]
17. Jussi Adler-Olsen - Kvinnan i rummet [5]
18. Anne Cassidy - Glöm mig inte [4]
19. John Green - The Fault in our stars [5]
20. Jodi Lynn Anderson - Persikosommar
21. Jodi Lynn Anderson - Och sedan kom hösten
22. Jodi Lynn Anderson - Ett år senare
23 Robert Kirkman - the walking dead volym 3 - I tryggt förvar [4]
24. Jussi Adler-Olsen - Fasanjägarna [4]

Totalt:9
Svenska/Engelska:  7/2
Nya författare: 5
Tillhör en serie: 6
Seriealbum: 1
Bästa bok: The fault in our stars & Kvinnan i rummet
Besvikelse: The serious kiss


Egen kommentar: 
Jag tyckte att det var en seg läsmånad men det blev ändå en hel del läst, nu när det har varit fint väder och väldigt mycket med hundarna så tycker jag att jag inte riktigt har tid till läsningen men hinner tydligen läsa mer än vad jag tror ändå :)

Jussi Adler-Olsen - Fasanjägarna [2]

Del två i serien om avdelning Q, där nu Carl Mörck som jobbar på en cold case-avdelning i Danmark
nu har fått börja med fall nummer två efter att det första fallet gick så bra. Nu ska några från Norge komma och se vad Danmark har gjort för att reda upp de fallen som ingen annars bryr sig om, förutom de anhöriga och kanske mördarna.

1987 hittades ett syskonpar brutalt mördade i en sommarstuga, utredningen pekade på en grupp unga internatskole elever som tillhör rikafamiljer och nu mera är de flesta av dem själva rika egen företagare men en av de misstänkta erkände några år senare och sitter ännu i fängelse. Fallet anses vara uppklarat men eftersom någon har lagt det på Carl Mörcks bord så verkar det finnas mer att nysta i och ju fler som försöker bromsa utredningen desto ihärdigare försöker han nysta i härvan.

Den här boken har inte riktigt samma tempo eller om det är storyn som jag inte riktigt fastnar för men helt klart fortsätter jag att gilla personerna på avdelning Q och jag längtar efter att läsa del 3 i serien.                             Betyg 4 av 5

29 mars 2013

the Walking dead - Volym 3 - I tryggt förvar


Så där nu har jag sett lite mer av serien och då kunnat läsa serie albumet, jag vill helst se serien först, men att se/läsa parallellt är bäst för minnet om man vill jämföra.

Jag gillar verkligen de här serie albumen, jag har lite svårt ibland att komma ihåg vem vissa som kommer tillbaka är när det har gått ett tag mellan volymerna.
Visst kändes volym 3 väldigt kort? Om man ska jämföra med hur många tv serie avsnitt det blev så tror jag 3, om jag nu inte minns jätte tokigt.

Betyg 4 av 5
Hade gärna sett att de hade tagit sig längre och att det hade hänt mer.

28 mars 2013

Tv - serier [v13] #1

New girl s2x19-20
Äntligen lite Nick och Jess hångel, det var på tiden. Lite dåligt gjort att när akvariumet gick sönder och Jess och Nick gick därifrån så blev det inte blött efter dem. Efter ett SÅ stort akvarium borde de ha blivit rätt blöta.
Vad tråkigt att Nicks pappa dött, men Jess som Elvis var klockren och Nicks mamma var lite skum!

2 Broke girls s2x20
Vilket roligt avsnitt äntligen fick karaktärerna lite mer personlighet när man fick se lite mer av deras hem och vad kort det här avsnittet kändes jag ville faktiskt se mer.

666 Park avenue s1x10
Jag vet att serien är nerlagd och trodde att den tog slut efter 9 avsnitt men tydligen hade den bara uppehåll så i får se hela första säsongen på 13 avsnitt så nu hoppas jag på ett riktigt slut.
Nu kom Sasha tillbaka, att fejka sin egna död så dära, borde inte hennes kompis vara anmäld försvunnen om det var hon som var i bilen?
Oj vilken hemlighet Louis bar på, tro att hon kört på någon och att denna antagligen då måste vara Alexis så nu lär Alexis slippa ha dåligt samvete för att hon förför Brian.

the Following s1x10
Men hur dum är Clair? Varför sköt hon inte bara alla för hon vill de ju inte döda, sen så har jag bara väntat att hon ska göra allt för att hamna där hennes son är. Men att Ryans ex Molly oxå skulle vara en Joe anhängare var lite konstigt, finns det någon i Ryans liv som inte är på Joes sida?



27 mars 2013

Bates motel s1x01-02

Norman Bates flyttar med sin mamma till ett gammalt motell som de ska försöka öppna igen, hans pappa har nyligen dött och han har en äldre bror som de inte verkar ha så bra relation till. 
Jag gillar att Normans bror Dylan inte är så blåögd för deras mamma Norma är så skum, bara som att nästan ha samma namn som sin son är lite udda.

Den här tv serien är baserad på filmen Psycho.

Jag gillade de här två första avsnitten, att även om Norman känns nördig så får han fort kompisar men jag gillar inte hans relation med sin mamma. Jag tror den här serien kan bli riktigt spännande.
 

Mörkersdottir delar ut påskägg

Här kan ni klicka er in på Mörkersdottirs förlag
och om ni vill komma direkt till deras påskägg klickar ni Här.                


Fram till på fredag den 29/3 delar de ut påskägg beståendes av e-böcker och e-noveller.
Man får själv välja 3 e-böcker och 3 e-noveller i deras webbutik
när man har bestämt sig så mailar man bara till info@morkersdottir.se.

Lätt som en plätt! :)
// [Anna]

26 mars 2013

I min brevlåda #9 2013

 Gena Showalter - Befriad [Del 2]
Anne Cassidy - Tid att dö
Kate Cann - Släppa taget
Rebecca James - Sanningen om Alice
Dennis Lehane - En drink före kriget
Ken Follett  - Dödlig strid
Anders de la Motte - [bubble]
Mons Kallentoft - Vattenänglar
Joe Hill - Horn
Hans Koppel  Kom ska vi tycka om varandra [del 2]
Mo Hayder - Ritual [del 1]
Karina Berg Johansson - Synvilla
Magnus Nordin - Skuggvarelser
Dag Öhrlund - Brott i Sverige

JA jag vet vad ni alla tänker - "Har hon köpt nya böcker nu igen"
Men mitt köpstopp/köpbegränsning börjar gälla nu 31 mars eftersom jag vill kunna shoppa lös på bokreans rea + att det trillar in en hel del rec.ex. Jag har nu MASSOR med böcker som skriker på mig, de vill bli lästa och jag har svårt för att koncentrera mig på en bok för jag vill läsa alla samtidigt. Vilka har ni läst av dessa och som ni rekommenderar? :)
Eller är det någon bok som NI är nyfikna på som jag ska försöka prioritera? 
//[Anna]

25 mars 2013

Tematrio - Påskdeckare

Berätta om Tre favorit deckare, men eftersom jag som vanligt inte kan hålla mig till reglerna kommer jag skriva om Tre favorit deckar författare. 

1) Lars Kepler

2) Stefan Tegenfalk

3) Kristina Ohlsson

Jodi Lynn Anderson - Persikosommar trilogin


En trilogi som handlar om Murphy, Leeda och Birdie, man får följa deras tre olika liv som är kantade av skola, vänner, pojkar och föräldrar som inte förstår sig.
Persikosommar.
I första delen får vi följa flickorna när de över en sommar måste jobba tillsammans och både lära sig allt om Persikor till pojkar och samtidigt hantera problem med sina föräldrar.

Och sedan kom hösten.
Nu har flickorna återvänt till sina egna liv och har egna problem och det är inte lika lätt att hålla ihop vänskapen. Men stället dit flickorna gång på gång återvänder är Persikoodligen där de varit med om mycket på både gott och ont. Nu ska de hantera distans förhållanden och att ännu en gång bli sviken av sina föräldrar.

Ett år senare. 
Hur ska allting lösa sig för flickorna? Jag tänker inte spoila vad som kommer hända .

Jag kände mig lite för gammal för den här trilogin, sen gillade jag sista boken bäst men tyvärr trodde jag böckerna skulle vara bättre än vad de var. Stundvis kändes böckerna lite sega och utdragna så därför landar betyget för hela serien på en trea.   Betyg 3 av 5

24 mars 2013

Tv - serier [v12] #2

Chicago fire s1x18
Att Shay frågade Kelly om han ville vara sperm donator, vilken jobbig grej från bådas håll.
Såg ni vad spännande det kommer bli de här sista avsnitten på säsongen? Kommer Casey bli skjuten? Vad har det där gänget som skjuter på dem och stjäl ambulansen emot dessa hjältar? För är ju inte annat än idiotisk att ge sig på brandkår och ambulans, vem ska då rädda en när det händer någonting?

Greys anatomy s9x18
Äntligen är gamla greys tillbaka. Nu lever allting upp igen och roligt att Meredith och Derek väntar en pojke. Nu hoppas jag lite mer fokus på lite fall och inte bara personliga intriger.


Glee s4x17
Egentligen ett rätt händelselöst avsnitt, kul att höra lite gamla låtar. Äntligen fick Rachel upp ögonen men vad ska nu hända i de sista avsnitten på säsongen för just nu är det rätt lugnt på alla fronter.

23 mars 2013

22 mars 2013

Bokbloggsjerka 22 – 25 mars

Äntligen är Annika tillbaka med jerkorna igen, och den här gången frågar hon efter en bok som JAG har ogillat eller inte förstått mig på men som så många andra har gillat/älskat. 

Lätt som en plätt blev det här, Kråkflickan av Jerker Eriksson, Håkan Axlander-Sundquist.
Jag gillade inte riktigt den här boken, och jag förstår inte alla andra verkar tycka att den är SÅ bra, så jag måste ju så klart läsa de andra två delarna i trilogin för att se om jag ändrar mig....om hela serien och gillar jag del två och tre kanske jag måste läsa om Kråkflickan.

21 mars 2013

Tv - serier [v12] #1

Glee s4x15
Kanske inget höjdar avsnitt, fast jag tycker hela serien har blivit sämre och sämre, de skulle nog ha stannat på 3 säsonger eller i alla fall ha lämnat skolan. Men jag gillar att Santana är tillbaka och att hon är i new york med Rachel och Kurt. Jag gillar Jake mer och mer men oj vad vad alla tjorvar till allas liv med att kyssa fel person.

Greys anatomy s9x17
Lite ny energi, massa diskussioner och lite kaosartat på sjukhuset med alla känslor och de har blandat ihop jobb med det personliga livet lite väl mycket nu. Avery stod verkligen upp i slutet och visade att han kan vara en bra ledare och vågar ta beslut sen himla fint av han att döpa om sjukhuset till Grey Sloan Memorial Hospital. Jag tror Avery kommer vara bra som chef och jag hoppas på många bra avsnitt nu i slutet på säsongen.

Beauty and the Beast s1x15
Åh vad jag gillar Vince och Kat tillsammans, jag trodde aldrig Vince skulle kunna hålla sig ifrån henne de har för mycket kemi för att klara av att göra slut.
Däremot det börjar bli för mycket fokus på att folk jagar Vince speciellt nu när det gäller alla i serien, jag hade hoppats på att få lite folk på Vince sida och inte tvärtom.

the Following s1x08
Nu när Joe är ute ur fängelset så kommer man få ta del mer vad han tänker och inte bara upptäcka efteråt vad han hade planerat. Men de där i sekten verkar väldigt sexuella av sig, kommer det sluta med en hel orgie eller? För att Emma är intresserad av Joe har man ju förstått så hon kommer säkert försöka mörda Claire om hon får chansen, så i slutändan blir hon kanske dödad av Joe.
Vilken tur att Mike överlevde jag gillar verkligen den karaktären.

Glee s4x16
Ett bra avsnitt och jag gillar Santana mer och mer för även om hon varit bitchig mot de flesta så visar hon att hon är en riktig kompis. Jag vill inte Rachel Finn så jag hoppas på ett sätt att de inte kommer  bli de två igen, kanske för att jag inte gillar den typen av tjejer som hänger efter en kille i evigheter.
Men att Finn åkte till New York för att nita Brody var lite otippat. Och nu kan väll Sue försvinna från serien? Jag är så less på henne och hon är elak elak sen gör hon något snällt sen är hon grym och elak igen och bidrar verkligen inte med någonting.

Cult s1x04
Det här är en sådan serie som jag känner lite hatkärlek till, jag ogillar och gillar varje avsnitt och känner aldrig att jag har någon koll på vad som ska hända och jag brukar alltid kunna gissa mig till vad som ska hända. Den får fortsätta följa med varje vecka tills jag har beslutat mig för någonting.

the Following s1x09
Åh vilken bra serie det här är, blir bara mer och mer spännande och man vet aldrig vad som kommer hända i nästa avsnitt. Rätt åt Emma att hennes ex kom dit och jag gillar polisen som hjälper Joe för han jävlas med Emma och ser hur falsk hon är. Jag misstänker att Emma är beredd att döda Claire för att hon ska få ha Joe för sig själv för hon är så kär i han.


19 mars 2013

John Green - The fault in our stars

Nu har jag oxå läst den här boken som jag faktiskt var lite rädd för, eftersom de flesta har älskat boken var jag rädd att ha höga för hoppningar och försökte börja utan förhoppningar. 

Hazel, Isaac och Augustus går alla tre i en stödgrupp för barn med cancer. Så i den här boken får vi följa deras vänskap, hur deras olika sorters cancer påverkar deras liv och vad äkta kärlek är. 


Jag ÄLSKADE den här boken, den känns så ärlig och verklig, jag har nog aldrig gråtit så mycket till en bok som jag har gjort till den här. Alla bokens karaktärer känns verklighets trogna och även allas tankar och handlingar gör att det känns djup i mitt hjärta när jag läser.
Lite häftigt att svenska hiphop artister nämdes i boken.

Betyg 5 av 5

18 mars 2013

I min brevlåda # 7 2013

 Julia Wallis Martin - Fågenhägnet
Cecilia Ahern - Ps Jag älskar dig
Michelle Paver - Vargbröder 3 - Demonernas port

Allison Pearson - 28 timmar på ett dygn
                           - Jag tror jag älskar dig
Anne B Ragade - Nattönskningen
Jussi Adler-Olsen - Fasan jägarna [del 2]
Unni Lindell - Ormbäraren [del 1]
Janet Evanovich - Lovligt byte [del 1]
                           - Jagat byte [del 2]
Frida Skybäck - Charlotte Hassel
Cecily von Ziegesar - Det finns bara en av mig [10]
                                 - Älskar, älskar inte [11]
Jeff Abbott - Panik
George D. Schuman - 18 sekunder
Nicci French - Att dö två gånger
Janet Evanovich - Nedlagt byte [del 3]
Håkan Nesser - En helt annan historia [Barbotti del 2]
J.D. Robb -Odödlig skönhet
Simona Arhnstedt - Överenskommelser

Sen var jag med och valde ut 3 böcker som jag ska få av mamma när jag fyller år... 
Ja ja jag VET att jag skulle köpa mindre böcker men hamnade på massa ställen där de sålde billiga böcker och bokreor i grannstaden under helgen så då råkade massa böcker komma hem. Flera är av författare jag gillar och delar i serier som jag äntligen kommer kunna börja köpa så är hel nöjd för äntligen kommer det försvinna lite mer böcker ur bokhyllorna när jag tar tag i lite serier som bara har stått och väntat på att jag ska hitta de första böckerna :) 

16 mars 2013

Anne Cassidy - Glöm mig inte

Den lilla flickan Jade kidnappas en natt ur sin spjälsäng medans de övriga i familjen ligger och sover. Dagen efter knackar polisen på hemma hos sjuttonåriga Stella som bor på samma gata, de vill prata med hennes mamma och Stella vet att hennes mamma ljuger när hon pratar med polisen.  På grund av sitt förflutna blir Stellas mamma polisens huvud misstänkte och även Stella själv börjar fundera på vem hennes mamma egentligen är och om hon kan vara inblandad.

Jag gillade den här boken, att få följa Stellas tankar kring hennes mammas lögner att få ta del i hur fort folk vänder kappan efter vinden beroende på vem som verkar vara skyldig. Boken känns verklighetstrogen.
Betyg 4 av 5

15 mars 2013

666 Park avenue ~ säsong 1

Jag gillade faktiskt den här serien så blev lite besviken att den inte fick mer än 13 avsnitt, det finns inte många läskiga tv serier och den här fick det verkligen att krypa under skinnet på  mig även om den inte var super läskig. Så synd att det inte blir en till säsong.

De som bor på 666 Park avenue får sina drömmar att slå in men till vilket pris? Vi får följa flertalet personer som bor där, några skummisar och en hel del konstigheter.

Först tänkte de inte ens visa alla avsnitten utan lägga ner den omedelbart när det bestämdes att det inte blir mer än dessa 13 avsnitt men de ändrade sig och vi fick se alla 13. Så man fick lite mer ett avslut än om det hade tagit slut vid 9 avsnitt. 
 

14 mars 2013

Tv - serier [v11] #1

Cult s1x03
Det är som att anhängarna tror att tvserien är ett rollspel, men folk dör ju på riktigt och det händer väldigt många konstiga saker. Men det blir mer och mer spännande ju fler ledtrådar man får i serien men det känns fortfarande väldigt rörigt och man väldigt lite koll på läget för just nu känns alla väldigt skumma.

Monday Mornins s1x01-06
En ny sjukhus serie, det saknar ju en för just nu har jag bara Greys som jag ser eftersom de flesta läggs ner efter en halv eller en hel säsong. Jag gillar den här serien och dess karaktärer och det kändes bra att få sträck se 6 avsnitt och sedan få en åsikt om en serie och jag kommer helt klart fortsätta se den här serien.

Motive s1x05
Det blir en väldigt speciell sorts deckare när man får veta vem mördaren är direkt men man får inte veta motivet förens i slutet så det fungerar faktiskt och jag gillar den bitchiga Angie Flynn, lite så som jag tror många kvinnliga poliser är för att få respekt.




13 mars 2013

Veronica Mars the movie?

Jag antar att ingen där ute som är ett Veronica Mars fan har missat att Rob Thomas med hjälp av bla Kristen Bell och Jason Dohring har skapat en insamling för att filmen ska bli av.
Om de får ihop minst 2 miljoner dollar kommer filmen spelas in i sommar, ju mer pengar desto bättre film, insamlingen pågår under 30 dagar och började idag och har redan nu fått in 1,3 miljoner så jag hoppas verkligen att det här blir av och eftersom skådisarna själv vill det så kanske de har gett ett bidrag ;) 

HÄR hittar ni en trailer för insamlingen som ni inte får missa + att där kan ni se hur insamlingen går.


Jussi Adler-Olsen - Kvinnan i rummet

Del 1 i serien om kriminalinspektör Carl Mörck och cold case avdelningen Q.

Carl Mörck är tillbaka till jobbet efter en traumatisk händelse där han och två kollegor blev nedsjuka, ena kollegan dog och den andre är förlamad. Carl mår fysiskt bra men psykiskt har han ångest och plågas av skuldkänslor gentemot sina kollegor. Eftersom han inte är den populäraste på jobbet så har man beslutat att starta en avdelning Q, där man ska försöka ta tag i de ouppklara fallen som finns inte bara i Köpenhamn utan även i resten av Danmark.

Jag gillade verkligen den här boken, även om Carl är väldigt speciell så är han klipsk och lyckas faktisk köra över de som försöker utnyttja avdelning Q och lägga pengarna på andra saker än den avdelningen. Det ska bli spännande att läsa vidare om Carls relation med Assad, som är hans allt i allo men som verkar kunna betydligt mer än sortera papper och svabba golv. 
Jag ska helt klart läsa vidare på den här serien så fort jag skaffat hem böckerna!! 
Betyg 5 av 5 

10 mars 2013

Mary Hogan - the Serious Kiss

Libby är hemligt kär i skolans snygging Zack och hennes dröm är att han är den första hon ska kyssa på riktigt.
Hennes pappa är alkoholist och hennes mamma försöker göra allting rätt för att han inte ska bli arg, Libby har även två bröder och en hund.
Äntligen när Libby av en slumt börjat plugga lite med Zack så släpper hennes föräldrar bomben om att det ska flytta, och detta bara om några dagar. Och värst av allt är att de flyttar till en husvagnspark, och hon får för första gången i sitt liv träffa kvinnan som hon är döpt efter fast Libby har aldrig ens vetat att hon existerat.

Jag tycker författaren tar förgivet att man ska förstå sådant som hon inte skriver ut och jag hänger faktiskt inte alltid med. Boken är seg och rätt händelselös och den personen jag gillar bäst är Libbys farmor som inte kommer med förens i slutet och det är lite först då boken får lite fart. 
Betyg 1,5 av 5 

9 mars 2013

the Killing ~ säsong 2

Jag kan ju tycka att en säsong egentligen räcker för att lösa ett mordfall, men den andra säsongen var SÅ bra  och nu har man äntligen fått veta vem som mördare Rosie. Och det verkar som att Linden och Holder kommer få lösa fall ihop igen för det verkar som det trots allt blir en tredje säsong men den här gången med ett nytt fall. Jag hoppas verkligen på det!

Tyvärr blev jag inte överraskad över vem som mördade Rosie och hur hela den biten låg till och det hade ju kunnat bli löst långt tidigare om inte Lindens chef var en sådan skitstövel som inte egentligen bryr sig mer än om statistiken men de fick han ju till slut att lyssna. Jag gillar Linden och Holders relation, de kompleterar varandra bra även om Lindén väldigt många gånger driver mig tokig!

The Killing är baserat på en dansk serie(forbrydelsen) som just nu går på svt på söndagar, går att se på svtplay och heter Brottet! Det har nu visats 3 avsnitt och jag tycker inte att det är allt för mycket som är likt.



7 mars 2013

Tv - serier [v10] #1

the Following s1x04-07
Den här serien blir verkligen bara mer och mer spännande, tänk vad många människor det finns som är så sjuka att de blint lyder och följer en psykopats minsta vink. Nu har Joe fått träffa sin son och sin sekt, tycker verkligen alla de där att det är okey att mörda? Men vilken makt Ryan får när han inte är rädd för att dö och säger åt dem att döda han, då först tvekar det.
Det här är verkligen en av mina favorit serier just nu.

Hart of Dixie s2x17
Är tanken nu Zoe och Jonah? Varför försöker inte ens Wade gör någonting för  Zoe? Nä han går bara omkring och ser så ledsen ut, men tanken är väll att vi tittare nu ska lyckas förlåta han?
Men jag känner mig så kluven för älskade verkligen Zoe Wade  men hatar otrohet så vi får se vad som komma skall och vad jag kommer ha för åsikt om det. Vad gullig Lemon var mot Zoe i slutet.
Nu tar Hart of Dixie ett uppehåll på 5 veckor så vi får allt vänta till 9 april innan vi får se vad som kommer hända! Jag vill inte vänta!!


Elementary s1x12-17
Ibörjan var jag lite tveksam till den här serien men kände efter 2-3 avsnitt att jag ger den en chans sen har jag haft lite uppehåll så jag har fått se flera avsnitt i sträck och det här är en serie man ska sträck se så man blir lite mer inne i hur Sherlock tänker. Jag gillar faktiskt den här lite udda serien.




5 mars 2013

Tematio - Bokrean

Lyran vill att vi denna gång ska berätta om 3 böcker vi fyndade på årets bokrea.
Jag brukar inte hitta så mycket på bokrean men i år hittade jag MASSOR på ica maxi, de andra bokreorna har jag inte ens besökt. Jag hade tittat före och skrivit upp en LÅNG lista med böcker att spana in, sen kom jag hem med 12 stycken(jag försökte ju ändå tänka på att jag i år inte ska öka mina hyllvärmare) Men jag har en plan att besöka halva priset rean och hoppas fynda några till böcker då till super bra pris ;)

1) Jussi Adler-Olsen - Kvinnan i rummet
Jag köpte bara första boken eftersom jag inte ville köpa alla 4 om jag inte gillade första boken, vilket jag gör(har inte hunnit läsa så långt) så ångrar mig lite...

2) Johannes Källström - Mörkersikt
Jag älskar omslaget och tror att den här boken är bra, jag ser verkligen fram emot den + att det var riktigt bra pris på den.

3)  IT girl serien 
Hittade de 4 första delarna för ett riktigt bra pris, den här serien hoppas jag mycket på.

4 mars 2013

planerar att läsa i mars

De här fyra böckerna ska jag prioritera i mars.. :-)

Private practice ~ säsong 6 [Serie avslutning]

Jag har känt hela säsongen som nu blev en kort säsong att det knyts ihop massor med trådar för att få alla karaktärer att få bra lyckliga slut, och jag fick så rätt för jag visste inte att det skulle bli en kort sista säsong men det kändes som att nu får karaktärerna leva vidare lyckliga med sina liv.

Sista avsnittet på serien innehöll 2 bröllop, gamla karaktärer som återvände, bröllopssex med någon annans respektive/sitt ex. Någon som är gravid, någon som gör slut, massa gråt, folk som återförenas och förlåter varandra, massor med glädje och skratt.
Jag är så glad över att de använde en hel säsong för att binda ihop trådarna och sluta ihop allting till ett jätte bra slut där man får svar på alla frågor.

Har ni inte sett den här serien så gör det!! För er som inte vet så är det en spin off på Grey anatomy.


3 mars 2013

Tv - serier [v9] #2

New girl s2x08
Vad roligt att Cece förlovade sig dock kanske inte så schysst på Schmidts fest. Det var mindre spänt mellan Jess och Nick och jag hoppas det blir dem snart.

Deception s1x08
Jag gillar att Mia har kontakt med sin biologiska pappa för även om hennes mormor säger att han är en orm så är det ju inte hon eller morfar bättre på något sätt. Men bäst för Mia är ändå hennes pojkvän. Jag hoppas att Edward och Julian kommer jobba ihop något sätt för att få reda på sanningen. Joanna ligger nog lite risigt till när hon både förlorade pengarna men att hon inte var ärlig om vad som hade hänt och att hon sen inte klarade lögndetektor testet.


Chicago fire s1x17
Usch vad Shay var ledsen och jag förstår att hon nu längtar efter barn när hon fick sitt hjärta utslitet + att hon hade ju så klart hunnit fästa sig vid pojken. Visste att Casey skulle hångla med änkan han tog med på den där festen/galan.

Beauty and the Beast s1x10-14
Vad trodde Vincent med att typ få ihop det med sitt x Alex utan att berätta sanningen för henne? Klart hon reagerade så där men samtidigt så har Catherine varit så snäll och förstående. Just nu förtjänar inte Vinc henne. Spännande att J.T och Evan hjälper varandra, Evan kommer med andra ord säkert oxå börja hjälpa Vincent i slut ändan men just nu kommer han bli tvungen låtsas vara en av de som jagar Vinc. Jag blir tokig på Heather vore hon min syster skulle jag bli förbannad.
Oj vad spännande nu när Joe och är ute efter han men borde de inte komma på att hans son var skyldig fel person pengar?

1 mars 2013

CSI New York ~ säsong 9

 Det blev bara 17 avsnitt på säsong 9 och vi får nog vänta till Maj innan vi får veta om det blir en säsong 10 eller inte och de har gått ut med att det finns en risk att flera nyckel personer kan ha försvunnit för andra jobb OM de kommer tillbaka med en till säsong.

Jag gillade den här säsongen bättre än den förra, vissa avsnitt var riktigt bra och det hände en del personliga saker, jag kan tycka att vissa säsonger har varit lite platta och opersonliga men i den här fick man en relation med karaktärerna igen.
Avslutet på säsongen kan även fungera som avslut på serien, det var inget super sista avsnitt men man lämnades inte med massor av frågor utan allting kändes rätt bra och klart.


Bokbloggsjerka 1 – 4 mars

Den här gången frågar Annika oss om vi har någon genre som vi önskar att vi kunde läsa men som vi inte står ut med. 


Jag kände direkt Ja Ja JA och insåg sedan att det finns ju flera som jag inte riktigt står ut med men väldigt få av dem som jag önskar att jag faktiskt gillade. 
Poesi har jag väldigt svårt för, jag kan inte läsa mellan raderna utan kan bara gör en egen tolkning.
Kärleks böcker (ungdoms böcker eller romaner) Ja jag läser dessa men blir det för stor mängd blir det fruktansvärt tråkigt eftersom det är olycklig kärlek som oftast slutar hur lyckligt som helst. Ja visst det fungerar men det ska vara i lagom dos. 
Historiska böcker inte nu historia som i fakta böcker utan böcker som utspelar sig förr i tiden har jag jätte svårt för men jag önskar så att jag hade kunnat gilla dem men jag är nog för självständig för att riktigt kunna förstå och ta in hur det var att vara kvinna "då" eller ja jag vet inte riktigt varför men jag har jätte svårt för dem. 

Jag kommer antagligen komma på fler under dagen men nu har jag delat med mig mina spontana tankar på den här jerkan. Ska bli kul att se vad andra inte står ut, speciellt se vad mina favorit bloggare kommer skriva :)

Uppdatering.... 
science fiction hade jag totalt glömt! :P Jag läser inte Science fiction och det är ingenting jag saknar.

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...