8 januari 2023

Elin Eldestrand - Arvet efter Hilda

 


Titel & Omslag
Ett snyggt omslag som passar väldigt bra till bokens handling, så gör även bokens titel. 

Handling

Hilda bodde ensam med sina döttrar i ett hus i skogen. Sommaren 1976 hände någonting som gjorde att alla tre döttrarna lämnade Grangärde - vissa av dem för gott. Flera decennier senare för Hildas dödsannons samman hennes döttrars barn: Emily, Therese och Moa. 

Tillsammans börjar de söka svar om mormoderns förflutna, men ju mer de letar, desto fler frågetecken dyker upp. Varför lämnade Emilys föräldrar Sverige för att aldrig återvända? Vad är det som driver Thereses mamam till självmordsförsöken?  De tre kusinerna inser snart att de kanske inte kommer att gilla det de får reda på. Kommer de ångra att de ens började leta? 

Mina åsikter
Gillar karaktärerna och jag gillar grund storyn, däremot saknas det lite spänning i det hela. Det är korta kapitel och man vill ju så klart veta vad det var som hände för alla år sedan när systrarna försvann från  Grangärde. Men tyvärr tycker jag ändå att vi lämnas med en hel del frågetecken. Och jag köper inte riktigt storyn, just för att anledningen till att flickorna försvann borde ha lämnat mängder med frågetecken och att polisen borde ha blivit inkopplad. 

Spoiler varning! 
Men att två personer försvinner och polisen aldrig utreder det är ju jätte konstigt. Hade flickorna kommit tillbaka så hade ju garanterat någon börjat ställa massor av frågor, så det var ju tur de inte hade gjort det. Varför hade inte systrarna någon kontakt? Och varför åkte inte deras mamma och hälsade på dom? 
Betyg 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...