10 oktober 2022

Buthler Öhrlund - Grannen

 


Titel & Omslag


Handling
Stureplans profilen Hans Ecker, dömd till över 10 års fängelse, sitter i en fångtransport på väg att flyttas från Kumla till en annan anstalt. Man kan föreställa sig Eckers glädje när han, helt oväntat blir fritagen. Men snart blir han rädd, riktigt rädd. För den som kallblodigt sköt fångvaktarna var psykopaten  Christopher Silfverbielke - kompanjonen som Ecker trodde sig ha haft ihjäl för ett drygt år sedan. 

Det började så bra. Det kriminella radarparet Hans Ecker och Christopher Silfverbielke gjorde storverk tillsammans och flydde utomlands. Hårt arbete, tufft liv, riktigt mycket pengar och brudar. Ecker gjorde sitt livs största misstag när han bara trodde att Silfverbielke verkligen dog, där ner i Medelhavet, i stället för att vara säker på sin sak. Han och hans gravida flickvän Veronica tog sig hem till Sverige, men blev gripna direkt på flygplatsen och Ecker hamnade snart i fängelse. 

Nu har Silfverbielke fritagit Ecker, men vilka planer har psykopaten egentligen för honom, hans flickvän Veronica och deras son? Det enda som är säkert är att Silfverbielke saknar alla spärrar. Och att han kommit tillbaka till Sverige för att ta en fruktansvärd hämnd på dem han anser skadat honom. Han köper ett hus och från den dagen blir inte heller livet i det tidigare så lugna villaområdet sig likt. 

Kommissarie Jacob Colt och hans nya kollega, IT experten Linda Schecker, tror först att Silfverbielke är död och begraven, men snart är jakten åter i full gång. Farligare och obehagligare än någonsin. 

Mina åsikter
Den här boken fortsätter ett tag efter förra boken slutade, men det blir spännande direkt Christopher Silfverbielke är med för han är ju så påhittig och sjuk. 

Jag stör mig på att det är SÅ enormt mycket sex med i de här böckerna, den här innehåller så mycket detaljer att man faktiskt skum läser för man vill inte veta alla detaljer om Christophers sjuka tankar och ideer kring sex och kvinnor. 

Han är smart och han är inte lätt att fånga in för polisen, och en riktigt psykopat. Jag gillar han inte, men jag gillar att han är svår att fånga och jag ser framemot att läsa fler böcker i serien nu när man har mer bakgrundsinformation om Christopher och hur han egentligen är. 

Spoiler varning! 
Vi visste ju att Christopher levde, så det blir lite mindre spännande för oss läsare när vi vet det än om vi inte hade vetat att han hade överlevt. Men shit vad mycket han hittade på i den här boken, han våldtog, hade sex med kvinnor (såg till att de var otrogna mot sina männ), förstörde Eckers liv, fick ut Ecker och höll han inlåst, mördade sin egna son, polisen fick veta att han fortfarnade lever men det blev ändå Ecker som åkte dit för alla morden eftersom Silfverbielke hade planterat ut så mycket bevis. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...