5 juli 2022

Johanna Mo - Svarta änkan

 


Titel & Omslag
Lite tråkigt omslag! 

Handling
Polisen Jakob Khalil plågas av skuldkänslor sedan ett vittne tog sitt liv rakt framför hans ögon, och hans förtroende bland kollegorna har dalat. När han kopplas inpå mordet på en fotbollsspelare tycks fallet enkelt - i den låsta lägenheten fanns bara spelarens gravid och förvirrade fästmö: Katja Levander. Hon blir snabbt huvudmisstänkt och får öknamnet Svarta änkan på grund av sin stökiga bakgrund, full av utsvävande sex och vilda fester. 

Men Jakob är inte övertygad. Fler mord sker och han är den enda som misstänker att en seriemördare härjar i Stockholm. Vad är motivet? Klockan tickar. Jakob försöker febrilt att följa spåren, trots att ingen tror honom. I sin jakt på bevis tar han genvägar han inte borde och leds in i ett vågspel som ärpå väg att kosta honom allt. 

Mina åsikter
Det här är verkligen en spännande bok. Man vet inte vem som är skyldig, det finns många som däremot inte är oskyldiga och både Jakob och Katja har många fiender de behöver akta sig för. 

Det händer väldigt mycket så drivet i boken är väldigt högt, kapitlen är snabba och lockar hela tiden till att vilja läsa lite mer. 

Jag vet inte om det här är första delen i en serie eller att den är helt fristående, i dags läget har det inte kommit ut fler böcker så jag misstänker att den är fristående om inte Jakob plockar på författarens uppmärksamhet och säger att det finns mer att berätta ;)  

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...