12 juli 2022

Jussi Adler-Olsen - Marcoeffekten

 


Titel & Omslag
Ett väldigt passande omslag och klockren titel! 

Handling
Den femtonårige Marco har under hela sin uppväxt tvingats till kriminalitet av sin farbror Zola. När han förstår att farbrodern vill lemlästa honom, för att han ska kunna dra in mer pengar, då gör Marco det omöjliga: han flyr och försöker ta sig ur klanens järngrepp. Men under flykten finner han av en slump en fruktansvärd hemlighet, som Zola och klanen med alla medel vill förhindra från att komma ut.  Marcos nya tillvaroa i Köpenhamn blir snart en kamp för livet. Kriminalinspektör Carl Mörck och Assad och Rose från Avdelning Q följer trådar som leder dem till bankvärlden, in i regeringen och ända till Afrikas djungler.

Mina åsikter
Första gången jag började lyssna på den här boken som ljudbok så gick det inte alls. Den här gången gick det jätte bra och wow vilken bra bok. 

Karl är så gubbig men samtidigt tjuvrolig och de andra lyckas hantera han på ett väldigt bra sätt och det är verkligen en klockren kombination med Carl, Assad och Rose. Däremot förstår jag inte varför det alltid ska vara negativa och gnälliga chefer över en sådan här grupp, de löser ju alla fall vi får ta del av så de borde inte vara så gnälliga. Däremot känns det som att de inte har något privatliv, de arbetar och arbetar och det nämns knappt andra människor i deras omgivning. 

Jag gillar verkligen Marco, han är så en sådan fin ung kille och jag önskar det fanns fler som han där ute, och att de kunde få den hjälp de behöver för att få leva ett normalt liv och utbilda sig. Fallet är spännande rakt igenom och även om boken är lång så lyckas Jussi Adler-Olsen hålla spänningen uppe. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...