24 april 2022

Angela Marsons - Farlig lek

 

Kim Stone #2

Titel & Omslag
Jag gillar verkligen omslaget och titeln är perfekt till den här bokens handling. 

Handling
En tidigre dömd våldtäktsman hitts brutalt knivskuren till döds och kommissarie Kim Stone kallas in för att snabbt lösa fallet. Det som först ser ut att vara en hämnd visar sig vara något långt mer kalkylerat och ondskefullt. Parallellt som arbetet med att avslöja en pedofilring pågår inser Kim att hon är måltavla för en sjuk människas experiment. I en kraftmätningmot en hänsynslös psykopat blir plötsligt vartenda steg Kim tar en potentiell dödsfälla. Och när fler lik dyker upp måste hon gräva djupare än någonsin för att lyckas stoppa dödandet. 

Mina åsikter
Det var länge sedan jag läste första delen i den här serien och tyvärr har jag ingen recension så jag har svårt att komma ihåg riktigt vad som hände i den boken. Men jag gillar Kim Stone, jag gillar storyn kring henne, hennes kollegor och även brottet i den här boken. 

Handlingen är spännande, och det är så klurigt för fallet är så svårt att lösa och det är svårt med ledtrådar och bevis för vissa delar samtidigt som vi vet exakt hur allting ligger till. Men jag älskar hur Kim tänker , hur hon är hård och samtidigt egentligen är så sårbar. 

Det här är en riktigt bra bok och jag vill helt klart läsa mer om Kim Stone, frågan är om någon kommer bli översatt till svenska snart!! 

Spoiler varning! 
Det blir spännande att se om Alex dyker upp i fler böcker, hon hotade ju om det till Kim. Jag gillar att vi vet så mycket och att Kim i den här boken hade  full koll på läget men det gäller ju att få fram bevisen också. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...