29 mars 2022

Unni Lindell - Honungsfällan

Cato Isaksen #6

 
Titel & Omslag
Väldigt snyggt omslag som faktiskt säger en hel den om bokens handling. 

Handling
Vera Mattson avskyr när skolbarnen tar genvägar genom hennes trädgård. Hon har varnat dem, men de lyssnar inte, och hon är för gammal för att jaga ifatt dem. En dag försvinner en av pojkarna på vägen hem. Och Vera var den sista som såg honom i livet. 

Några dagar senare hittas en ung lettisk kvinna död. Sent på kvällen har hon lämnat sin arbetsplats och blivit påkörd av en bil. Men hon har även skador som inte kan ha orsakats av bilen. 

De två fallen verkar till en början inte ha något med varandra att göra. Men så upptäcks en gemensam nämnare som antyder att det trots allt pågår en uppslitande maktkamp inom Oslopolisen måste Cato Isaksen och hans kollegor göra allt för att hitta kopplingen mellan händelserna. Maktkampen visar sig dock bli helt avgörande för fallets lösning - innan katastrofen är ett faktum. 

Mina åsikter
Helt klart den bästa boken än så länge, den är väldigt spännande och Cato har inte så mycket familjedrama. Det kanske blir mer drama i nästa bok, för jag gissar att Bente kanske inte riktigt gillar att Cato har kvinnliga kollegor, han har ju en tendens att ligga runt lite till höger och vänster, så förstår henne verkligen. Eller så kommer hon kanske älska Marian just för att Cato inte alls gillar henne, speciellt inte hennes hund. 

Fallet i den här boken var riktigt riktigt spännande och den här boken var svår att släppa taget om, man ville läsa vidare för att få veta vem som var skyldig. 

Spoiler varning!
Tänk att döda hundar och barn bara för att man tycker de stör när de finns till. Att sen lura någon att de dödat ett barn känns helt sjukt. 

Jag gillar Marian, Cato behöver verkligen en kollega som henne!! 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jussi Adler Olsen - 2117

  Avdelning Q #8 Titel & Omslag Lite tråkigt omslag, däremot passar titeln väldigt bra till handlingen.  Handling I över 10 år har Assad...