24 mars 2022

Annika Billberg - Den glömda kartan

 
Mysterierna i Sörbodane #2


Titel & Omslag
Snyggt omslag som passar väldigt bra ihop med förta boken. Även titeln passar väldigt bra till bokens handling. 

Handling

Färgen har bleknat, men det går ändå att urskilja alla detaljer i målningen. Och det är inga som helst problem att se att det är en karta över Sörbodane. 

Har en hundra år gammal karta koppling till de mystiska saker som händer i Sörbodane den här sommaren?  Av en slump hittar Emma och Carl-Fredrik  kartan som pojken Albin ritade för länge sedan. Men varför gjorde han det? Hade han någon aning om vilket hemskt öde som väntade honom? 

Ute i skogen har det dragit igång ett bygge där Albins gamla hem stod, torpet Benhagen som brann ner. Konstigt nog verkar ingen veta vad som är i görningen. Snart börjar de två vännerna undra om det är en ren tillfällighet att de okända männen gräver just där. Och vem är kvinnan i den svarta bilen? Hon tycks mycket väl veta vilka Emma och Carl-Fredrik är och det är tydligt att hon inte gillar dem, inte det minsta. 

Mina åsikter

Precis som första boken var den här boken väldigt spännande! Jag har många favorit karaktärer, har dock några man inte är så förtjust i också, som Emmas pappas nya tjej, hon går mig på nerverna, det gör i och för sig hennes pappa också. 

Jag önskar att Carl-Fredrik och Emma fick tillbringa lite mer tid tillsammans och inte bara när de trillar över olösta mysterium. 

Det känns som att den där familjen Skarp har mycket fuffens för sig, kommer de vara med även i nästa bok?  Vad kommer hända då? För det kan ju inte hända hur mycket spännande som helst men nästa gång kanske de är hos Emma i Stockholm när de trillar över någonting skumt. 

Spoiler varning! 

Vad svårt jag hade för poliskvinnan som tyckte barnen hittade på, tror fler fall skulle lösas om man faktiskt tog sig tid att lyssna på vad folk har att säga än att bara ha förutfattade meningar. 

Hur kan inte Pernilla Skarp åka dit? Och även om hon inte åker dit måste de ju ändå misstänka att hon inte har rent mjöl i påsen som det är nu. 

Hur kan inte Emmas pappa inse att han inte kan svika sin dotter så där för att hans flickvän vill umgås bara dom två, är det inte bara de två mesta del av tiden när Emma är halva sommaren med sin mamma och antagligen bara är varannan helg hos sin pappa. Han påstår att han insåg sitt misstag men samtidigt var han inte villig att skippa resan  och prioritera sin dotter. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jonas Moström - Dödens pendel

  Johan Axberg #1 Titel & Omslag Ett väldigt passande omslag även om det känns lite tråkigt och titeln är lite si så där.  Handling När ...