24 november 2021

Jenny Rogneby - Öga för öga

 

Leona #5

Titel & Omslag 
Som vanligt ett snyggt omslag som passar perfekt ihop med tidigare böcker i serien, även titeln är klockren till bokens handling. 

Handling 
Leona Lindbergs pappa är försvunnen. Hon tillåts inte utreda fallet utan sätts på ett annat ärende där en taxichaufför hittats grovt misshandlad och bunden i ett dike. I samma veva lockas två unga tjejer av spänningen i att utforska nätets allra farligaste mörkaste vrår - Darknet. Där blir de vittnen till en mycket otäck händelse som tycks ha kopplingar till Leona. När Leona nystar i sin fars försvinnande rullas en oväntad och skakande familjehemlighet upp. Samtidigt pressas hon hårt då hon själv misstänks för lagbokens allvarligaste brott.

Mina åsikter
Är det här boken då Leonas mörka hemligheter kommer upp till ytan? Vad är det för familjehemlighet som Leona får veta? Bara av att läsa baksides texten så börjar mina teorier snurrar i huvudet, efter att vi blev lämnade med en del frågor obesvarade i slutet på förra boken så är det inte svårt beslut att direkt kasta sig över Öga för öga och börja läsa direkt. 

Den här boken utspelar sig direkt där den förra boken slutade. 
Leona har verkligen en tendens att hamna i klistret och jag får så ont i magen!! Och den här boken tog så många olika vändningar, när man hade ont i magen pga allt som hände så lugnade det ner sig bara för att i nästa sekund bli ännu värre. Jag skulle verkligen ÄLSKA den här bokserien som en tv-serie eller som filmer, så länge man lyckas casta rätt personer till rollerna. 

Alltså oj, wow! Kommer det en 6e bok? Med det här slutet så måste det komma en till bok!!

Spoiler varning! 
Alltså vad är oddsen att Leona ska hamna i häktet för att ha mördat sin pappa, det hon verkar vara oskyldig till, men lyckats klura sig ur allt annat. Sen sjukt långsökt att en polis skulle dumpa en kropp på personens gård och tro att de ska komma undan med det, är ju bara någon som vill sätta dit någon som gör så, det är SÅ tydlig! 

Alltså att Leona hade en syster, det hade aldrig slagit mig förrän Leyla började dyka upp som Leona. Vi fick inget svar om vad Leona gjorde de där nätterna när hon vaknade på konstiga ställen, 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...