23 oktober 2021

Lotta Luxenburg - Fångad

 

Nick Johansson & Klara Pil #5


Titel & Omslag
Riktigt snyggt omslag som passar till handlingen och till tidigare delar i serien och perfekt titel till handlingen. 

Handling
Arton miljoner kronor i lösensumma! Annars kommer tjugosjuårige Martin att mista livet. Och blanda under inga omständigheter in polisen. Men den kidnappades far, fastighetsmagneten och miljardären Peder Albrektsson, är tveksam. Det låter bara som ännu ett försök av den misslyckade sonen att pressa honom på pengar. 

I all tysthet hamnar dock fallet hos kriminalkommissarie Nick Johansson och hans kollega Klara Pil, och snart tar det en allvarlig och makaber vändning. Tiden håller på att rinna ut, men hru ska man kunna finna någon nr man inte ens får yppa vem det är man söker? 

Mina åsikter
Det här är en bok med högt tempo i alla fall när det kommer till fallet, det händer mycket och boken är skriven så man hela tiden vill läsa/lyssna på ett kapitel till och den är väldigt svår att lägga ifrån sig. 

Jag vill bara att Klara ska börja utreda hur det ligger till, var det en till förövare som kidnappade Ava.. den storyn är väldigt utdragen och är så seg. Även Nick och Petra är en sådan där seg utdragen grej som känns som den har pågått i flera år och det händer ingenting egentligen. 

Så jag önskar att huvudpersonernas privatliv skulle få lite högre tempo, det är onödigt utdraget och är också det som drar ner mitt betyg. 

Spoiler varning! 
Alltså kan inte Klara utreda mer kring Avas bortförande, hon har det framför näsan men gör inget åt det och det innebär att hennes bästis kommer gifta sig och få barn med en hemsk man. Samma kring Petra och Nick, bli tillsammans eller strunta i det, just nu går de runt och trånar efter varandra men håller på med andra så allt det här innebär bara att de sårar folk i onödan. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [November 2021]

2 överrasknings rec.ex 12 köpta böcker, 1 läst Från toppen, Rec.ex (läst), Överraskning, 3 köpta på röda korset Rec.ex:   1 Överraskning:   ...