8 september 2021

Samuel Karlsson - Hennes blodiga händer

 

Louise Hård #5

Titel & Omslag
Ett väldigt snyggt omslag och passande titel.

Handling 
Louise Hård har förlorat sitt jobb som kriminalkommissarie i Hultsfred,d kastats i fängelse och tvingats ta tjänst hos en lokal maffialedare. Men allt visar sig vara en väl uträknad plan för att hon ska få möjligheten att infiltrera ett kriminellt nätverk. Rikets säkerhet hotas och hon dras in i en avancerad komplott. Hon blir en bricka i ett spel med livet som insats. Vem är ond och vem är god? Finns det någon hon kan lita på? 
Hon möter en motståndare som överträffar hennes värsta mardröm och bevittnar en brutal misshandel som tvingar henne att agera. Louise Hård får blod på sina händer i sin kamp för att rentvå sitt namn. 

Mina åsikter
Det händer så mycket i Louise liv och att hon är verkligen en bricka i spelet, ett spel som luktar illa och jag man fort får en känsla av att alla tror de drar i trådarna, men vem är det egentligen som har störst makt och hur kommer det gå? 

Tyvärr blir det en del upprepningar även i den här boken, det är så illa att jag måste kolla om ljudboken har hoppat tillbaka men så är det inte. Men den här boken är riktigt spännande, har högt driv och det händer så mycket. Hur ska det gå för Louise? Kommer hon överleva? Om hon överlever, kommer hon då frias från allt de påstår att hon har gjort som hon är oskyldig till? 

Men jag har tappat lite greppet om Louise, första boken så gillade jag henne men nu vet man varken var man har hon eller vad hon kommer hitta på. Den här boken slutade med information om vad nästa bok kommer handla om, så jag hoppas verkligen att det blir en till bok. 

Spoiler varning!! 
Fy vilka läskiga typer Louise hamnat i klorna på, när hon tror att Peter äntligen kommer hjälpa henne så mördas han. Alla vet att Louise spelar dubbelspel och alla lurar henne gång på gång. Måste ändå ha varit lite skönt för henne när de som använder henne som puzzel bit dog.

Men vem styrde Peter? eller var det hans egna påhitt alltihop? Att konversasionen som Louise tjuvlyssnade på om att överta Gotland fortfarnade är en plan som ryssarna har kändes rätt självklart, den detaljen nonchalerade hon bort på tok för fort.  

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unni Lindell - Drönaren

  Cato Isaksen #12 Titel & Omslag Den här titeln passar så bra och omslaget är riktigt snyggt.  Handling  Drönaren svävar fram över  gra...