18 september 2021

Åström & Sandlund - Slumra in

 

#2

Titel & Omslag
Ett snyggt omslag och en riktigt bra passande titel. 

Handling 
Sofia Winter försöker bygga upp ett nytt liv efter att hon och hennes lillasyster Alva fritogs från extremiströrelsen Ekoportalen. Varje dag lever de i rädsla för deras vedergällning. 

För att skingra tankarna går Sofia upp i arbetet hos polisen i Piteå där hon är delaktig i att utreda ett fall med en drunknad pojke. Det verkar handla om självmord men utredningen utvecklas till något långt snårigare och när ytterligare en tonåring visar sig ha avlidit under märkliga omständigheter leds teamet in på en slingrig väg kantad av sorg, ilska och skam. Samtidigt börjar någon skicka anonyma meddelanden till Sofia... och vem är egentligen mannen som har en förmåga att dyka upp överallt? 

Mina åsikter
Spoiler varning om du inte har läst förra boken! 

Sofia tar en hel del dumma beslut, men om hon lever med hemligt boende kanske hon inte borde kunna jobba kvar på samma plats? För är ju rätt lätt att följa efter henne hem, speciellt när du har en fiende som Katarina som är efter dig.

I den här boken får vi följa ett fall, ett hemskt fall. Där någon är ute efter hämnd. Där sorg och ilska har fått gro under så många år, så klart har mobbarna lämnat det bakom sig och förstår inte alls vad som pågår. Medans de utsatta minns det för evigt, är det så lätt att kasta ur sig taskiga kommentarer att man sen aldrig behöver tänka på det igen? Att man kan skylla bort det på att det var en lek eller att man inte menade någonting illa? 

Alex Wilhelm Jordan,  tre pojkar som får lida nå fruktansvärt för vad någon annan har gjort. Som lever under sådan extrem press och känner att de har ingen att vända sig till. Tyvärr är det ju så för många barn/tonåringar de känner att de inte har någon vuxen att prata med om jobbiga saker. Och det gör så ont i mig att världen inte har blivit bättre på att hantera alla känslor som vi bär inom oss, att psykiatrin fortfarande är skambelagd och någonting man ser ner på.

Den här boken är fantastiskt bra, den är välskriven, har korta kapitel med högt driv så man måste hela tiden läsa mer. Miljöerna känner jag igen, jag har varit överallt där boken utspelar sig så jag kan verkligen måla upp saker och ting i huvudet. Boken väcker så många känslor, så mycket man behöver prata om, diskutera och hantera för att man blir så ledsen och arg. Boken berör! 

Sen slutet, en cliffhanger, vilket gör väntan på tredjeboken olidligt lång. 

Spoiler varning! 
Hallå cliffhanger!! Önskar jag hade sparat boken tills tredje boken kommer ut så jag kunde sträckläsa dom ihop ;) 

Hur dum kan Sofia vara, följa någon hem som är it tekniker, han kan ju ha satt in någonting i telefonen, kommit över hennes nummer osv Så varför berättade hon det inte bara för Clara direkt? Hennes dumma krogbesök har satt deras liv på spel igen. Men vem är egentligen Micke? Och hur farlig är han? 
Det vore väldigt intressant om Kalle kunde skilja sig, för det finns så mycket vibbar mellan han och Sofia, samtidigt så behöver Sofia vänner inte en ny sambo.  

Vi kan väll i alla fall misstänka att Sofia och Alva inte dog i branden, speciellt inte när mamma Karin var fullt påklädd utanför huset. Så jag misstänker att Sofia och Alva har gått under jorden, om branden var planerad eller om de såg det som ett perfekt tillfälle får vi så klart veta i nästa bok. 

Betyg 5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jussi Adler Olsen - 2117

  Avdelning Q #8 Titel & Omslag Lite tråkigt omslag, däremot passar titeln väldigt bra till handlingen.  Handling I över 10 år har Assad...