30 juli 2021

Ulla M.Nissen - Ridlägrets hemligheter

Hilma #2

Titel & Omslag
Jätte fint omslag och både den och bokens titel passar perfekt till bokens handling.

Handling
Äntligen ridläger!  Hilma längtar efter att få bada med ponnyerna, ge sig ut på långritter och  hänga med stallkompisarna. Hennes högsta önskan är så klart att Harry ska bli hennes lägerhäst. 

Veckan bjuder på fantastiska och roliga upplevelser, trots att det smyger runt sadeltjuvar i trakten. Ridlägret är också fullt av hemligheter, som den Hilma och Hugo har tillsammans. Eller den största av dem alla, den om ridlärarens planer för Hilma. Men innan hon kan avslöja något för kompisarna måste hon först visa vad hon går för. Detta är mer än en vecka på ridlägret - det här är hennes livs chans! 

Mina åsikter
Precis som första boken så går den här boken väldigt fort att läsa. Det är en riktigt mysig hästbok och jag gillar alla karaktärerna, även Vicky fast hon kan vara taskig, men hon ger storyn lite mer djup och den blir mer realistisk för livet är inte bara solsken och jätte bra. 

Hilma upplever mycket och bearbetar mycket känslor i den här boken, och det är verkligen  någonting som barn gör i en här ålder. Vad ska man berätta och för vem, hur ska andra ta det om det går bra för en 

Spoiler varning! 
Vad gulligt med både Hilma och Hugo som fattat tycke för varandra, Hilma ska få en chans i hopplaget och det gissar jag nästa bok kommer handla om. Däremot varför ringer Hilma polisen, men säger ingenting till någon av de vuxna? Nä hon går ut och tävlar istället.  Men som tur är så ordnade sig allting i alla fall! 

Betyg 3 av  5
boken finns på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Arne Dahl - Inland

  Sam Berger Molly Blom #2 Titel & Omslag Jag förstår inte vitsen med omslaget, varför suddigt? Kan man inte få en bild på en skarp buss...