4 juni 2021

Sofia Frizson - När framtiden ljusnar

 

Systrarna och kärleken  3 av 3

Titel & Omslag
Titeln är klockren och Omslaget  passar bra ihop med de två tidigare böckerna i trilogin.

Handling

Jennifer Storm lämnade Falkenberg som tonåring och har aldrig sett tillbaka. Men när ett okänt foto av hennes försvunna mamma dyker upp tvingas hon återvända. Väl där hoppas hon på en nystart, men relationen till systrarna Melinda och Fanny är ansträngd och dessutom väcks gamla minnen till liv när hon återser sin ungdomskärlek Sebastian Seger.

Sebastian har lagt känslorna för Jennifer bakom sig och är fullt upptagen med att skriva en bok, men attraktionen mellan dem går inte att förneka. 

När frågorna börjar hopa sig kring systrarnas mamma och hennes försvinnande, ställs allt på sin spets för Jennifer. Kan hon återförenas med sina systrar - och vågar hon möta framtiden tillsammans med Sebastian? 

Mina åsikter 
Alltså jag förstår inte riktigt Jennifers beslut, det kändes säkert rätt där och då men senare. Varför inte höra av sig till sin familj som hon stod så nära?  De har förlorat sin mamma, då kanske man inte överger sina systrar. Jag har jätte svårt för Jennifer, hon tar så många dumma beslut och samtidigt tycker man synd om henne när allting kommer fram, men varför vänta så länge?  

Men det kändes skönt att få svar på de frågor som dök upp redan i bok ett, att få se hur det har gått för Jennifers systrar och att få ett bra avslut på trilogin. 

Spoiler varning! 
Vad är oddsen att både Jennifer och Sebastian fortfarande är singlar och längtar efter varandra?  Det händer inte på riktigt, det blev jätte orealistiskt. Och hade Jennifer inget liv förutom jobbet i stockholm? Inga vänner, inte dejtat osv? Så irriternade att Sebastians mamma ser hur förkrossad henne son blir och ändå inte berättar sanningen, det måste vara svårt att förlåta för både Sebastian och Jennifer. Så även om de två får varandra så måste det blir lite kyligt på familje middagarna. 

Betyg 3 av 5

boken finns på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [November 2021]

2 överrasknings rec.ex 12 köpta böcker, 1 läst Från toppen, Rec.ex (läst), Överraskning, 3 köpta på röda korset Rec.ex:   1 Överraskning:   ...