8 juni 2021

Mons Kallentoft - Satanskäftarna

Malin Fors #13

 Titel & Omslag
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om omslaget, det är snyggt lite udda och ju mer jag tittar ju hemskare blir det och äckligt. Titeln är väll inte heller så där jätte passande egentligen. 

Handling
Det är vår i Linköping. På ett gammalt slagfält hittas en ung man mördad och någon verkar ha tagit bett av hans kropp. Spåren leder kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollegor i flera olika riktningar. Mannen var homosexuell, vilket skulle kunna vara ett motiv i en tid då hatbrotten ökar. Eller har mordet med hans framgångsrika arbete som kemist att göra? När ytterligare en homosexuell man hittas död börjar Malin frukta att en sadistisk seriemördare går lös. 

Medan oron sprider sig i staden för utredningen henne allt längre bort, ut i en värld av hänsynslös girighet. Och i jakten på mördaren tvingas hon möta de egna begär och svagheter som hon förgäves försöker fly ifrån.

Mina åsikter 
Jag gillar inte riktigt sinnesstämningen i den här boken, alla huvudkaraktärena är så irriterade och arga, eller Malin är den som är mest glad för en gångs skull. Jag får dock dåliga vibbar av hennes snubbe, och vi får ju delvis förklaringar till det i boken, men jag tror det finns mer om Ulf som vi inte fått veta ännu. Jag förstår mig inte på Zack och Karin, det blev ju pannkaka av allting och jag förstår inte alls hur Karin tänker.    

Det hände mycket i den här boken, både för huvudkaraktärerna men det var också ett väldigt spännande fall. Lite ologiskt när jag inte har koll på vissa bitar och det känns inte fullt trovärdigt just för att jag själv inte har information om det kan gå till så här eller inte, jag hoppas på inte i alla fall.  

Jag älskar att det inte var fokus på alkohol i den här boken och de böckerna är ju de jag tycker är bäst i den här serien och japp jag kommer helt klart läsa nästa bok också. 

Spoiler varning! 
Så Malin och Karin håller på med samma snubbe, Ulf. Men vem är Ulf egentligen? Är han torpeden? Han har då mycket fuffens för sig och det kommer inte bli bra den dagen då sanningen kommer fram.  
Så skönt att Malin fick upprättelse om det där drogtestet, jag förstår ju ändå att Fia gjorde som hon gjorde i den situationen hon är i men skönt att hon berättade sanningen. 

Man blev ju inte förvånad över att det inte gick som planerat för Tove men det verkade ju ordna sig i alla fall med nytt jobb, jag gillar att hon har samma skin på näsan som Malin. 

Betyg 4 av 5
boken finns på   Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...