15 maj 2021

Tess Gerritsen - De överlevande

 

Rizzoli & Isles #10

Titel & Omslag
Lite tråkigt omslag som inte riktigt har någonting med handlingen att göra. Däremot är ju titeln klockren.

Handling
 
Tre barn, alla främlingar för varandra, blir sammanförda genom till synes slumpmässiga och mycket blodiga händelser. Ensamma och föräldrarlösa tas de emot som elever på Evensong, en internatskola för känslomässigt traumatiserade barn som ligger isolerade på landsbygden i Maine. 

Rättsläkaren Maura Islees har redan en länk till skolan. Julia Råttan Perkins, den sextonårige pojken hon träffat i samband med ett tidigare fall, är bosatt på skolan. Men Maura Isles misstänker att Evensongs grundare utnyttjar skolan till att främja sina egna syften. Och hennes oro växer när kriminalinspektör Jane Rizzoli får uppdraget att utreda ännu ett mordförsök riktat mot ett av de föräldrarlösa barnen. 

Vad Rizzoli and Isles snart upptäcker är att inte ens en skola som skyddas av låsta grindar och djupa skogar kan värna sig mot alla hot. När tre blodiga dockor hittas upphängda i ett träd måste de ta itu med det som pågår och först av allt ta reda på om hotet kommer utifrån eller finns inne i skolan. 

Mina åsikter
Första halvan av boken så har den inte riktigt samma driv som de tidigare böckerna i serien och sen händer det mer grejer  

Äntligen fick det bli lite mer fokus på Maura och Janes vänskap. Däremot var det svårt att hänga med när de flängde omkring i olika städer? stater? osv. Det kändes lite som att Jane rusade runt och letade den skyldige men inte riktigt hade polisbefogenhet överallt och att hon fick ledtrådar som hon följde blint och kunde inte på något sätt kolla upp äktheten. 

Men återigen, pengar pengar, fy vad folk dödar för pengar. 

Jag blir tokig på Janes föräldrar, hennes pappa är ett svin och att Frankie står på hans sida förstår jag inte alls, den biten är så mycket snyggare gjort i tv-serien. 

Spoiler varning!
Intressant om Maura bestämmer sig för att sluta som rättspatolog och börja jobba inom den privata sektorn istället.  Men jag hoppas hon inte kommer göra det för jag vill att Jane och Maura ska få den vänskapen de har i tv-serien, och att Maura så klart kan hitta sig en man och få sluta känna sig så ensam. 

Jag hoppas verkligen inte att Janes mamma tar tillbaka sin otrogna man. Han är ett riktigt svin och får stå sitt kast och Frankie borde vilja skydda sin mamma mer. 
 
Betyg 3 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...