8 januari 2021

Lotta Luxenburg - Jagad


Nick & Klara #4

Titel & Omslag
Snyggt omslag som passar väldigt bra till handlingen och de övriga böckerna i serien, titeln säger ju inte så där jätte mycket men passar också bra in.

Handling
Det är maj månad och strålande sol över Stockholm. Gröna Lund har öppnat för säsongen och det är mycket folk överallt. Men vid en av nöjesparkens mest klassiska åkattraktioner görs en makaber upptäckt. När kärlekstunnelnståg kommer ut i ljuset efter en åktur är tre av personerna i vagnarna döda. 

Nick Johansson har knappt hunnit in på Polishuset på sin första dag tillbaka efter en tids sjukskrivning när han får Gröna Lund-morden på sitt bord. Tillsammans med sin kollega Klara Pil och deras team inleder han omedelbart en intensiv jakt på mördaren. Men hur fort Nick och Klara än jobbar ligger de ändå steget efter, mördaren nöjer sig nämligen inte med de tre offren i Kärlekstunneln. Inom kort sker ännu ett mord, på en annan välkänd plats i Stockholm: Varuhuset NK. 

Mina åsikter
Precis som tidigare böcker i den här serien så är den här väldigt spännande. Jag gillar ju Nick och Klara däremot väntar jag ju på att vissa andra saker ska komma fram, som grejer med Torsten, men nu verkar det ha börjats rota bland lite grejer på vinden i alla fall ;) Jag vill läsa mer NU!! 
Det här är böcker med väldigt högt tempo, det händer mycket och de avslutas alltid så man vill får veta mer, sen är det väldigt många intressanta karaktärer där man vill se hur deras liv kommer utvecklas. 

Spoiler varning!
Nick och hans kärleksliv måste vara det segaste som finns, det händer ungefär ingenting så det blir spännande att se om det någonsin blir någonting mellan han och Petra eller om de båda hinner träffa andra före. Men att hennes dotter vet att de var två som höll henne fånge men att hon fortfarande inte har berättat någonting känns konstigt. Torsten är hans bror till Klaras ex? Jag  hoppas och väntar ju fortfarande på att det ska komma fram vilken skurk han egentligen är. 

Betyg 4 av 5

boken finns på  Adlibris  Bokus  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...