7 januari 2021

Mikael Ressem - Bödeln i Prag

 

Erik Sandström #10
Titel & Omslag
Som vanligt en bra titel och snyggt omslag som passar ihop med övriga delar i serien. 

Handling
Våren har kommit och ambulanssjuksköterskan Erik Sandström har åkt till Prag. Med på resan är ordningspolisen Patrik Andréasson, hans far Birger och poliskollegan Janne. Men det som var tänkt som en lättsam grabbresa förändras snabbt när Tomas Svensson ansluter, i sällskap med en snygg och vid en första anblick, högst normal tjej. Kort efteråt gör Gösta Svenningsson och Lucifer Mattsson en överraskande entre i ett turistmyllrande Prag. 

Efter att Birger har blivit kontaktad av en pensionerad mordutredare vid Prag-polisen dras gänget från Gävle in i ett mordmysterium som plågat den tjeckiska polisen i tjugo år. Varje år dödas ett slumpmässigt utvalt offer på ett av Prags mest berömda turistmål, Karlsbron. Mordet sker alltid på samma plats och på samma dag, Kristi himmelfärdsdag. Nu är det bara några dagar dit. 

Mina åsikter 
Äntligen en Erik Sandström bok där Ulla är med, jag har saknat henne för hon gör böckerna bättre för hon har så bra pli på Erik. Och hon är en sådan häftig kvinna, en sådan som man har respekt för både för att hon har pondus och för att hon har så mycket kunskap. 

Tyvärr gillar jag inte riktigt fallet, det är inte alls vad jag hade väntat mig och det känns väldigt overkligt, och dessutom känns det här som en riktig mellan bok med mest fokus på karaktärerna och deras utveckling och där hände det verkligen mycket. Slutet på boken känns lite som slutet på serien, eller det skulle kunna vara det men jag har svårt att se karaktärerna sluta lägga näsan i blöt och bedriva privatspaningar. 

Spoiler varning!
Inte så shysst av Janne att bjuda Erik på öl när han försöker vara nykter. Men jag blev så glad när Erik kom hem från Prag och hällde ut ölen så kändes det som det finns hopp. Och nu om han börjar dejta Göstas syster kanske det också gör hans liv mer stabilt. 

Betyg 3.5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...