18 september 2020

Cecilia Sahlström - Pojken som försvann

Sara Vallén #3
 
Titel & Omslag
Snyggt att man ser på omslagen att bäckerna hör ihop MEN jag fastnar inte riktigt för det här omslaget. 

Handling
1998 försvinner en tvåårig pojke spårlöst från ett dagis i Lund. Fallet blir aldrig löst.  

Tjugo år senare får kommissarie Sara Vallén vid polisen i Lund in ett tips från Dalapolisen som tycks vara kopplat till den försvunna pojken. Sara och Torsten Venngren åker upp till Falun för att ta reda på mer, men ställs bara inför fler och fler frågor, och när paret som kopplats till försvinnandet hittas döda och märkta med hakkors inser de att de står inför något som är större än de först trott. 

En studiegrupp för ensamkommande flyktingbarn trakasseras av en grupp som kallar sig nationalister, och Reza, en av eleverna försvinner. En anmälan görs, men så hittas Reza död,  med ett hakkors inristat i pannan......

Mina åsikter 
Åter igen en väldigt spännande bok av Ceilia. Man kommer direkt in i handlingen och boken är sedan väldigt svår att lägga bort. Man vill så klart veta vilka de skyldiga är till Rezas död, vad som hände med den två åriga pojken och även med alla huvudkaraktärerna där det händer en del. 

Jag älskar den familjära känslan som det här polisgänget, ger de tar gärna emot hjälp från andra avdelningar och hjälper gärna andra. Sen att de faktiskt är vänner utanför arbetet gör mycket för stämningen i boken. Saras familj är en sådan fin familj, hennes man gnäller inte på henne för att hon tar sitt jobb på högsta allvar utan han och barnen vet att vissa fall är mer krävande än andra och hon brinner för sitt arbete, och det betyder inte att hon älskar sin familj mindre utan snarare att hon gör sitt för att hennes och andras barn ska få växa upp så tryggt det går. 

Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unni Lindell - Drönaren

  Cato Isaksen #12 Titel & Omslag Den här titeln passar så bra och omslaget är riktigt snyggt.  Handling  Drönaren svävar fram över  gra...