16 september 2020

Anna Jansson - Det du inte vet

Det du inte vet
       Maria Wern #18
 
Titel & Omslag
Passande omslag till övriga serien, titeln passar bra till handlingen.  

Handling
Sensommarvärmen dröjer sig kvar på Gotland. Maria Wern är på fest hos sina nya grannar i Åminne när en explosionsartad brand bryter ut i ett hus i närheten. Dådet sätts i samband med en serie brott i sommarstugeområdet. 

Morgonen därpå försvinner Tomas Hartmans dotter Sofi spårlöst från stranden i Åminne. På uppdrag av Region Gotland utredde hon konsekvenserna av oljeborrning på ön. Försvinnandet sker dagen innan resultatet ska presenteras. Både miljöaktivister  och riskkapitalister i oljebranschen väntar ivrigt på på hennes svar. Demonstrationerna mot oljeborrning drivs av Rasmus Flöjel, Sofis pojkvän under gymnasietiden. Allt fler ansluter sig till protesten. 

Tomas Hartman för en förtvivlad kamp mot tiden för att finna sin dotter. han vet hur ängslig och sårbar hon egentligen är  och hur hårt hon får kämpa mot sina egna demoner. 

Mina åsikter 
Den här boken är riktigt spännande! 
Det tar långtid innan man får ihop hur allting ligger till, vem är den hemliga älskaren, varför är Sofi försvunnen? Man har så många frågor och jag bara måste hela tiden få veta mer så jag kan fundera själv hur det ligger till och tillslut äntligen få veta hur det låg till. 

Jag har lyssnat på den här serien och jag gillar verkligen Marie Richardson  som uppläsare, och nu direkt man startar en av Anna Janssons ljudböcker så är det en välbekant röst och välkända karaktärer och det brukar alltid hända mycket i början på böckerna så de tre detaljerna gör att jag har jätte svårt att slita mig från att lyssna.  

Betyg 4 av 5

boken finns på   Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...