26 mars 2019

Tess Gerritsen - Skendöd

Rizzoli & Isles #5
Titel & OmslagTiteln är klockren, omslaget är ganska fult, det nya är snyggare än det här men inte heller så där jätte snyggt. Det känns som man hade kunnat göra så mycket mer.

Handling

Just när obducenten Maura Isles ska lämna jobbet för dagen tycker hon sig höra ett ljud inifrån kylrummet på bårhuset. Rörde sig någonting där inne? I panik söker hon igenom liksäck efter liksäck, för att i en av dem upptäcka en kvinna - som stirrar på henne.

I ilfart förs den skendöda kvinnan till sjukhuset. När hon återhämtat sig skjuter hon ihjäl en säkerhetsvakt och tar sex personer till gisslan. En av dem är den höggravida Jane Rizzoli. Maura försöker tillsammans med Janes man, FBI agenten Gabriel Dean ta reda på mer om den desperata kvinnan. Vem är hon, vad har hon för motiv?

Fallet utvecklar sig till något ännu värre än ett traditionellt gisslandrama. Mörka hemligheter avslöjas och det är bara Jane, som i sin fångenskap börjat få värkar, som förstår hur det hela hänger ihop.

Mina åsikter

Jag gillar verkligen den här serien och den här boken var riktigt spännande hela tiden, det händer så mycket och jag vill inte spoila er så kan inte berätta så mycket. Jag gillar att Maura, Jane och Gabriel jobbar så bra ihop, däremot i tvserien är de Jane och Maura vänner även utanför jobbet och den relationen saknar jag lite i böckerna, men det kanske kommer längre fram. Nu har jag bara en bok kvar som finns på svenska så ska börja med den direkt sen blir det nog en paus med den här serien så får vi se om jag lyckas hitta fler böcker fast på engelska.

Spoiler varning!
Det var tur för Jane att hennes bebis inte hade så bråttom ut när hon blev gisslan, jag förstår verkligen inte hur de vågade kasta in gas när det fanns gisslan, dessutom en höggravid polis och att man trots att de blir helt borta så skjuter man brutalt gisslan. Att de som sitter på makten vågar få igenom det  är vågat eftersom det verkligen blir misstänksamt och jag är glad att de riktiga skurkarna till slut åkte fast.

 Betyg 4 av 5
 boken finns att köpas på adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...