29 mars 2019

Camilla & Viveva Sten - Djupgraven

Havsfolket #1
Titel & Omslag
Klockrent omslag och titel.

Handling
"Jag kan inte låta bli att slänga en förtvivlad blick över axeln och ser hur någonting följer efter båten. En blek viskning i vattnet, en kall ström under ytan som färdas mycket snabbare än jag." Den tänker inte låta mig komma undan.

Den här boken handlar om 12åriga Tuva, hon lever på en ö med sina föräldar, hon måste åka båt till skolan tillsammans med andra barn som också bor på olika öar. När Tuva var mindre blev hon retad pga sina ärr hon har på halsen, hon har inga kompisar men nu låter de i alla fall henne vara ifred, det är bättre att bli ignorerad än retad.

Men när en klasskompis försvinner i dimman under orienteringen i skolan så får Tuva en oväntad kompis och hon får veta hemligheter om sig själv hon aldrig hade kunnat ana.

Mina åsikter
Wow vilken fantasi Camilla och Viveca har, den här boken har så mycket av sånt där man ville vara med om när man var liten. Vem har inte velat se en älva i skogen?  eller ha en hustomte? se ett litet troll?  Jag tror att många barn/unga tonåringar som fortfarande har livlig fantasi älskar den här boken, jag tyckte det var jätte bra och jag är ändå vuxen så  om några år när min dotter är redo för böcker med mer text lär hon älska den här boken. Det händer så mycket i den här boken som är så typiskt tonåringar samtidigt som Tuva är den där lilla tjejen som inte riktigt passar in, men att det kommer någon med nya ögon som ser en gör så mycket för att man ska må bra.
Jag kommer fortsätta lyssna på den här trilogin och hoppas att de två kommande böckerna kommer vara lika spännande.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon

1 kommentar:

  1. Jag har börjat fundera på om jag inte borde läsa/lyssna på den här :)

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...