24 mars 2019

Kamilla Oresvärd - Brudslöjan

Vargön #1
Titel & Omslag
Titeln passar in väldigt bra och omslaget både passar till handlingen och är snyggt.

Handling
Den unga Lisa-Marie hittas under mystiska omständigheter död på sin bröllopsnatt. Mona Schiller, en före detta domare som flyttat hem till Vargön efter många år utomlands, dras in i polisutredningen. När hon börjar nysta i fallet växer en helt ny bild av Lisa-Marie fram, och Mona inser att det lilla samhället döljer hemligheter som är större än hon någonsin kunnat ana.

Mina åsikter
Det här är första delen i Kamilla Oresvärds nya serie Vargön, jag har läst och gillat hennes förra serie om Stina Seger så det var självklart att jag ville läsa den här boken också.

Jag gillar framför allt karaktärerna, de är väldigt bra beskrivna så jag verkligen ser de framför mig, även miljöerna upplever jag i huvudet, detta utan att det blir för mycket beskrivningar utan man får precis lagom. Fallet i sig berör mig inte så där jätte mycket när jag inte riktigt lär känna bruden innan hon dör och jag inte riktigt känner sympati med hennes make Linus, däremot hennes mamma tycker jag synd om. Mona är min favorit karaktär, och jag hoppas att hennes söner kommer kunna förlåta henne för att hon inte varit tillgänglig under deras uppväxt.

Spoiler varning!!
Jag hoppas verkligen Mona och Lisa-Maries mamma fortsätter att hålla kontakten. Linus tyckte alltså att det var bra att hans fru strippade för att han skulle kunna ta del av pengarna, vilket svin, och jag får väldigt splittrade känslor om Lisa-Marie, är hon flickan som strippar för att leva i lyx? Hur går det ihop med att bo i ett litet samhälle och hennes mamma märker ingenting. Rykten borde ha gått mer i det där samhället speciellt om svinet Johnny, fy och usch.

Jag är väldigt nyfiken på vad som har hänt med Monas man, för där berättar hon det folk tror är sant och det verkar inte vara sanningen. Jag hoppas också att hon och hennes sönder kan få en riktigt bra relation igen och att sönerna blir sams. 

betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...