29 januari 2019

Mari Jungstedt - Ett mörker mitt ibland oss


Knutas #14
Titel & Omslag
Snyggt omslag till handlingen, och titeln säger lagom mycket.

Handling

Under havskappseglingen Gotland Runt blåser det hastigt upp till storm. När masten på den favorittippade båten Mother of Dragons knäcks tvingas besättningen söka skydd i en vik på Östergarnslandet. I strandkanten ligger en död man med munkavel och bakbundna händer. 
Offret är Tobias Ström, som drev en populär krog på Sudret och arbetade som lärare. Vem vill honom så illa? Kommissarie Anders Knutas brottas med relationsproblem samtidigt som han kastas i en halsbrytande mördarjakt i den gotländska högsommaridyllen, en jakt in i mörkret mitt ibland oss.

Mina åsikter

Jag gillar den här serien om Anders Knutas och i den här boken så var det väldigt svårt att få ihop hur allting låg till. Det var först i slutet man kunde få i ihop alla de lösa trådarna  

Spoiler varning!
Lite jobbigt att Anders kärleksliv tar så stor plats i den här boken, han och Karin får antingen gå vidare eller reda upp allting som har hänt. Jag tyckte så synd om Daniel genom hela boken, hur hans mamma struntade i han och bara söp, hur hela samhället visste om att hon inte tog hand om Daniel men ingen gjorde någonting, ungefär som att de var snälla mot henne genom att hon fick ha kvar sin son men det fanns aldrig någon tanke om hur det var för Daniel. Jag trodde där ett tag att det var Daniel som var mördare, men att det var Lillen och hans vänner som han mördade, att de hade gjort någonting mot Daniel men så var det ju inte riktigt för Lillen var en manipulativ rik kille som hade en helt egen agenda.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...