27 december 2016

Adrian McKinty - Kall, kall jord

Första boken i serien om Kriminalinspektör Sean Duffy.
Två personer hittas döda, en mördad och lämnad i en övergiven bil i staden Carrickfergus, allt för att kroppen ska hittas snabbt. Den andra personen är en ung kvinna som hittas hängd ute i Woodburn Forest, utan tvivel ett självmord men kvinnan har nyligen fött ett barn men det finns inga spår om var barnet är. Sean Duffy anar kopplingar mellan fallen, medan bomber exploderar och paramilitära organisationer sätter skräck i samhället under konflikten i Nordirland. Sean har löst sex mord men han har hittills aldrig lyckats ställa någon av gärningsmännen inför rätta, den här gången är han fast besluten att sätta dit den skyldige.

Jag vill så gärna gilla den här boken men jag minns knappt storyn trots att det inte alls var länge sedan jag läste den och det är ett enormt fokus på konflikten i Nordirland. Jag ville läsa en thriller inte en historiebok och det här känns som en dålig blandning, det här var inte alls vad jag trodde när jag plockade upp boken. Jag vill ha mer klassiska fall och mordhistorier däremot förstår jag inte alls hur den här kan klassas som thriller och skräck utan snarare spänningsroman. Vissa gillar de här historiska böckerna, jag hör inte till dessa, jag föredrar att läsa böcker som utspelar sig i nutid men jag brukar ge någon bok en chans lite nu och då men än så länge har jag inte hittat någon jag gillar.
Betyg 1 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris 

2 kommentarer:

  1. Ajdå, har den stående här och den låter inte riktigt som något för mig heller.

    SvaraRadera
  2. Jag däremot gillade just mixen av det historiska då det var något som var relativt okänt för mig och själva mordhistorien. Blev också rätt förtjust i Sean Duffy med =)

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...