25 augusti 2014

Julie Kagawa - De odödligas hunger

Edens blod #2 (Spoiler varning)

Allie har dött för att överleva, hon har blivit ett av dom monster som hon alltid föraktat. Nu har hon lämnat de människor hon tycker om i trygghet i Eden för hon får inte stanna där när hon är vampyr och hon måste ändå rädda sin skapare Kanin från Sarron.
Sarron har gjort så att inte ens vampyrerna är odödliga längre, han har släppt ut röda lung viruset som gör att människor blir monster tills dom dör och vampyrer ruttnar upp inifrån.
Men Allie måste hitta Kanin i tid för att rädda både mänskligheten och vampyrerna från att dö ut men Allies telepatiska kontakt med Kanin gör att hon vet att han inte kommer orka lång tid till innan han blivit tokig av Sarrons tortyr. Ja vilken bra fortsättning!! Jag gillar verkligen storyn kring Allie och Zeke, för den tar inte över utan det är ett snyggt sätt så vi får ta del av den mänskliga sidan nu när Allie är vampyr. Boken är inte lika svart och vit som första är utan det blir mer och mer gråzoner och grått tänkande för att fler och fler inser att det dom har trott inte stämmer till 100% och att det finns snälla vampyrer.
Åh vad jag hatar Stick, det han gjorde mot slutet bara för att bevisa någonting visade bara vilken jubel idiot han är/var. Jag misstänker lite och hoppas att Zeke inte är död utan förvandlad till vampyr men är han det kommer han alltid ha ett band till Sarron.

Men så jobbigt att boken slutade med en cliffhanger när man måste vänta på nästa bok!
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på harlequin

1 kommentar:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...