23 mars 2021

Sören Olsson, Leif Eriksson, Martin Svensson - Luna och superkraften: Kärleken

 

Luna och Superkraften #2

Titel & Omslag
Så snyggt omslag och passar snyggt ihop med första boken och titeln är ju vad boken handlar om, Luna som är hemligt kär i Ben. 

Handling
Trots att Luna har börjat anpassa sig till sin nyfunna superkraft som gör att hon kan höra på riktigt långt håll, har resten av vardagen inte direkt förändrats. Hon känner sig fortfarande lika ensam och.... annorlunda.

Vad ska egentligen en superhörsel vara bra för om den inte kan hjälpa en att få vänner eller bli sedd av den man eventuellt (och helt ofrivilligt) råkar vara kär i? Luna skulle behöva en helt annan sorts superkraft för att Ben i 5b ska märka henne. Eller kanske en steg-för-steg-guide, helt enkelt. Var ska hon hitta en sån? 

Mina åsikter
Det finns en del grejer att diskutera under bokens gång, hur vet man att man är kär? Hur får man någon att bli kär i en? Och framför allt vikten av att vara sig själv.
Luna försöker komma underfund med hur hon ska få Ben att bli kär i henne, samtidigt som hon lär sig mer om kärlek så lär hon sig mer om Ben som person. Och som vanligt i Lunas liv så blir inte saker och ting som hon riktigt har tänkt sig och en del hjälp hon får stjälper mer än hjälper. 

Det här mycket spännande i boken och tempot är väldigt högt, och boken slutar med en cliffhanger vilket gör att man så klart vill få veta mer. 

Spoiler varning!
 
Undra varför Ben och Luna inte kan vara tillsammans, intressant att han kan veta vad folk känner och den där osynliga personen, den är helt klart intressant. 

Betyg 3 av  5
boken finns på  Adlibris  Bokus  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...