4 januari 2021

Viveca Sten - Offermakaren

Åremorden #1

Titel & Omslag
Riktigt snyggt omslag!

Handling
Just när skidsäsongen börjat i Åre hittas ett lik i en av liftarna. Kroppen är stelfrusen med läppar som smalnat av kylan. Mycket pekar på ett mord. Daniel Lindskog är inspektör vid Årepolisen och nybliven pappa. Hanna Ahlander har flytt till Åre efter att ha blivit dumpad och tvingats lämna sitt jobb på Citypolisen i Stockholm. Snart blir de båda två avgörande i utredningen kring den döda. Snön yr, temperaturen sjunker och allt fler svävar i livsfara. Hur många måste offras innan sanningen uppdagas. 

Mina åsikter
Alltså Christian, Hannas ex, fy vilket kräk han är, märks att hans karriär och hans ansikte utåt är det viktiga, inte att han skulle ha dåligt samvete för att han varit otrogen och dessutom kastar ut Hanna från lägenheten, i ett Stockholm där det inte är lätt att hitta nytt boende.  

Ni vet böcker där en karaktär inte är polis men nyfiken av sig och snokar i allting?  Precis en sådan karaktär är Hanna + att hon är polis. Vilket gör att hon sätter sig i onödigt riskabla situationer. 

Hur kan man som sambo till en polis inte tycka att mordet på en flicka ska prioriteras, att han borde sluta som polis och vara hemma mer. Borde man inte tänka att om det var ens egna barn som var försvunnen eller mördad så vill man att polisen ska göra allt de kan för att få fast den skyldige?  Nej man är så egoistisk och tänker bara på sig själv. Jag förstår inte hur Ida kan tycka det är viktigare att hennes sambo är hemma och badar deras dotter än gör sitt jobb, och sen berättar för han hur dålig han är som sambo och pappa och att han är en fruktansvärd egoist.  

Som ni märker finns det många karaktärer att ha åsikter om, man kan prata om så många av karaktärerna, det är så många egoister, otrogna, lärare som försöker få ihop det med elever, de som mördar, de som förgiftar, så många som vill hämnas och tror att allting ska bli bättre då. 

Själva fallet då? Det hamnar lite i skymundan pga all drama kring alla personer men vi får små glimtar av det hela tiden och i slutet går det väldigt fort, lite väl fort så är fallet över. Men jag gillar att vi även får en typ av eftertext där det står hur det gick och straff och liknande.   

Inläsare: Gunilla Leining 
Kul att jag fick lyssna på en bok som hon har läst så här direkt, ju fler ljudböcker jag lyssnar på så börjar jag hitta några favoriter att lyssna på. 

Spoiler varning!!
Jag förstår verkligen att Hanna inte vill ringa och be om ursäkt för de saker hon förstörde för Christian, men det är ju bara kläder, han har krashat hennes liv. Men kan Hanna sluta smyga in i folks hus hur som helst? Shit vad hon ökar spänningen i den här boken pga alla dumheter hon hittar på.

Betyg 5 av 5
boken finns på   Adlibris  Bokus  Omnible 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...