6 mars 2020

Susanne Boll - Eldsystrar

Vera Lilja #1
Titel & Omslag
Jag gillar omslaget och titeln passar in och man förstår den när man läser boken.

Handling
Vera Lilja är en erfaren och skicklig psykolog med mottagning vid Odenplan i Stockholm. Hon har under en tid mottagit anonyma hot. Någon som är våldsam och kränkt riktar ett glödande hat mot henne. När favoritklienten Ayana kidnappas handlar det inte längre bara om hot, det handlar om liv och död. Vera Lilja måste använda all sin kunskap om hur människor tänker och känner för att rädda Ayana - och sig själv.

Mina åsikter 
När jag börjar läsa den här boken så får jag en känsla av att jag redan känner Vera Lilja men jag vet inte hur, kanske det finns någon karaktär som hon påminner om men jag har inte läst någon bok i serien och inte ens någonting av Susanne Boll.

Boken är väldigt lätt läst, men jag tycker att vi får läsa väldigt mycket om Veras olika patienter, någonting som inte riktigt för storyn vidare, inte heller om hennes pojkvän äter viagra eller inte, vad spelar det för roll? Det tar väldigt lång tid innan Vera ens får veta att hennes klient är kidnappad och när det står på baksidan så tror man att det ska vara fokus på det i boken men det är mest fokus på att vi ska få lära känna Vera och visst det är bra men jag hade gärna sett lite mer spänning för att föra handlingen vidare.
Betyg 3 av 5
boken finns på   Adlibris  Bokus  Cdon  Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...