15 december 2019

Kamilla Oresvärd - Älvdansen

Vargön #2
Titel & Omslag
Snyggt omslag och jag förstår titeln efter att jag har läst färdigt boken.

Handling
Frank blir vittne till hur hans elvaåriga styvdotter Elsa blir bortrövad av okända kidnappare. Åren går och kidnappningen av Elsa förblir ett olöst fall. Nästan två decennier senare är Frank, som själv blivit misstänkliggjord, psykiskt utsliten och betraktas som en kuf i Vargön. När en ung kvinna anmäls försvunnen blir Frank åter föremål för polisens misstankar. I ett sista desperat försök att ta reda på vad som hänt Elsa och för att rentvå sig kontaktar han Mona Schiller, som börjar gräva i det gamla fallet. I sin utredning upptäcker hon snart att starka krafter sjuder under ytan i det lilla samhället. Sökandet efter sanningen leder henne längs en väg kantad av rädsla, misstro och religiös fanatism.

Mina åsikter

Jag gillar Mona, men jag är nyfiken på hennes förflutna, det är någonting hon döljer och som hon inte vill berätta men vi får nog veta mer i nästa bok för det känns som att det hon döljer börjar komma ikapp henne. Hennes söner är så klart även med i den här boken även om de inte tar speciellt mycket plats utan bara rör sig i utkanten. Hedda vill jag få lära känna bättre och hoppas hon kommer fortsätta växa som hon gjort i de här två första böckerna, hon känns som en miniatyr Mona och jag tror de kan få en riktigt bra relation. De här två första delarna i Vargön har jag gillat och jag hoppas man inte behöver vänta allt för länge innan man får läsa bok 3.

Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon  Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...