31 juli 2019

Elias & Agnes Våhlund - Del 1 Handboken


Titel & Omslag

Titeln säger exakt vad boken handlar om och vi får se en superhjälte på omslaget så det är enkelt för barn att se vad boken handlar om.

Handling
Plötsligt såg Lisa att en av böckerna i hyllan nästan lyste. "Handbok för superhjältar" stod det på ryggen. Det kändes som om boken talade till henne och bad henne att plocka upp den och börja bläddra...

Lisa vantrivs på sin nya skola. Hon är mobbad av ett killgäng, och varje dag flyr hon in på biblioteket för att komma undan. En dag hittar hon en bok som beskriver hur man övar upp 101 förmågor för att bli en superhjälte. Kan det verkligen vara möjligt?

Mina åsikter
Det är så jobbigt att läsa om hur tufft det är för Lisa, hon måste byta skola och bo hos sin mormor när hennes mamma ska jobba utomlands och någon pappa och syskon verkar hon inte ha. I den nya skolan blir hon mobbad och då flyr hon till biblioteket där hon hittar den där Handboken.

Jag gillar Lisa och hennes mormor och mormors syster som jobbar på biblioteket. En väldigt bra bok att läsa med sina barn både om mobbing och om hur det känns att vara utanför, det kanske gör så fler barn är snälla mot varandra.

Julias klass har läst den här boken i skolan och det tycker jag låter som ett väldigt bra sätt för att diskutera mobbing och öppna ögonen för att det inte är snällt att mobbas och hur det känns att bli mobbad.

Kim & Julias åsikterBarnen tyckte att boken var spännande och satt blixt stilla och lyssnade. De vill höra mer om Lisa och hur det kommer gå för henne att bli superhjälte och hur det kommer bli i skolan med de taskiga barnen och om hon får någon kompis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...