24 juli 2019

Anna Jansson - Svart fjäril

Maria Wern #6
Titel & Omslag
Omslaget hör ihop med titeln dock förstår jag inte vad Svart fjäril har med handlingen att göra.

Handling
Örebro skakas av en rad anlagda bränder och hela landet kan följa de dramatiska händelserna via tv, som vore det en makaber dokusåpa. Kriminalinspektör Per Arvidsson, som bett om förflyttning till just Örebro för att komma över sin olyckliga förälskelse till kollegan Maria Wern, hamnar nu mitt i händelsernas centrum.

När en kvinna hittas mördad på en rastplats dras dock även Maria Wern in i utredningen. Den döda kvinnans kropp är svårt bränd, kläderna är i trasor och den blå syntetmössan har smält ned över hennes ansikte. Vem är hon? Och finns det ett samband mellan pyromandåden och det fruktansvärda mordet...?

Mina åsikter
Jag gillade att i den här boken får vi följa Per Arvidsson och inte Maria Wern. Jag gillade storyn också dock är det så mycket personligt drama kring Maria Wern som mest upprepar sig och som jag tycker stör lite.
Sen så i tvserien så passar inte Arvidsson och Wern tillsammans så jag har så svårt för att se att det skulle kunna bli de i bokserien, men jag misstänker att jag får ge upp hoppet om att de ska träffa någon annan. Jag kommer fortsätta lyssna på den här bokserien på mina promenader.

Spoiler varning!
Jag vill inte att det ska bli Arvidsson och Wern, jag hoppades i den här boken att han skulle skaffa sig en vettig relation och kunna gå vidare men nej då hon stack och hans syster som han inte visste att han hade visade sig vara en psykopat. I nästa bok får veta mer om vad som kommer hända och jag gissar att antingen bli det Arvidsson och Wern eller så blir det ännu mer komplicerat.  Skönt dock att Maria Wern äntligen tagit sitt förnuft till fånga och gjort slut.

Betyg 3.5 av 5
boken finns att köpa på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...