24 juli 2019

Anne-Marie Schjetlein - Döden under ytan

#4

Titel & Omslag
Snyggt omslag som inte avslöjar för mycket men ändå ger hintar om va boken handlar om. Som vanligt gillar jag ju att det syns när det är en del i en serie vilket man verkligen gör här.

Handling
Andreas och Stina väntar barn och allt borde vara frid och fröjd, men det är något som skaver. Stina avskärmar sig och Andreas undrar vad det är Stina döljer, för någonting är det.  Samtidigt kommer en svårt skadad yngling in till akuten i Halmstad efter en motorcykelolycka. Andreas känner igen den medvetslöse pojken och ringer de chockade föräldrarna. När pojken en tid senare, uttorkad och svårt medtagen, återkommer till akuten, anar Andreas att det är någonting som inte stämmer. Varför dyker han upp igen? Ett mörkt familjedrama rullas upp, där skuld och hemligheter länge dolts.

Mina åsikter
Det här är en väldigt spännande serie och jag gillar att i den här boken så tar inte familjedramat över utan det är mycket fokus på den skadade pojken. Jag gillar Kim, och det är intressant när vi får läsa om Kim när han var liten, och sen pussla ihop allting med nutid.

Det var inga problem att komma in i boken och serien igen utan Anne-Marie är väldigt duktig på att berätta så man kommer in i historien igen, utan att man känner att man får för lite eller för mycket information.

Spoiler varning!
Jag förstår inte varför Wilhelm skulle ta Kims flickvän och försöka ta över hans liv, är ju bättre söka upp Kim och bli bröder igen!  Och hur hittade han sin familj, borde inte Renate ha kallat Wilhelm för någonting annat och gett han hennes efternamn? Det är lite lösa trådar och detaljer jag inte riktigt har koll på men det blev ändå ett bra slut på boken.

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...