20 oktober 2018

Sharon Bolton - Hantverkaren

Titel & Omslag
Titeln Hantverkaren har flera betydelser i den här boken och titeln har med bokens omslag att göra men jag tycker att den här boken hade kunnat få ett snyggare omslag.

Handling
Gripandet av begravningsentreprenören Larry Glassbrook blev startpunkten för Florence Loveladys lysande karriär inom det brittiska polisväsendet. Glassbrook dömdes för de bestialistiska morden på tre ungdomar i den lilla staden Sabden i nordvästra England. Offren hade begravts levande, i kistor som Glassbrook själv tillverkat. Han erkände och fallet verkade lika glasklart som det var spektakulärt. Trettio år senare är Larry Glassbrook död, och Florence återvänder till Sabden för att närvara vid begravningen och en gång för alla sätta punkt för den makabra historien. Men så börjar händelser ur det förflutna upprepa sig - på ett fasaväckande sätt.
Är det möjligt att Florence hade fel den där gången för många år sedan? Eller är det någonting annat, ännu mörkare, som nu satts i spel?

Mina åsikter
Wow vilken bok!! Jag har älskat Sharon Boltons böcker om Lacey Flint däremot de fristående det inte varit samma wow känsla över, inte förrän nu. En galet spännande bok där man håller andan och inte kan lägga ifrån sig boken för man vill veta om det var Larry som var den skyldige, hade han en medhjälpare, eller var det någon helt annan som varit fri under alla dessa år.

Det är många karaktärer man har svårt att få grepp om, är de goda eller onda sen gillar jag även bitarna med häxor och den delen av historia om Sharon lyckas peta inpå ett snyggt sätt. Jag hoppas det ska komma fler böcker om Lacey Flint men fortsätter hon skriva böcker som Hantverkaren så kommer jag känna mig rätt nöjd.
Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

2 kommentarer:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...