23 oktober 2018

Mats Ahlstedt - Fruktans hus

Fatima Wallinder #10

Titel & Omslag
Klockren titel till den här boken, och omslaget är riktigt snyggt!

Handling
Maja och Mikael tänker köpa ett hus vid sjön Mjörn utanför Göteborg. De förra ägarna till det gamla huset blev brutalt mördade och polisen lyckades aldrig lösa fallet. Huset har nu stått tomt i två år. Därför är priset lågt och Maja och Mikael bestämmer sig för att slå till.
Första natten upptäcker Mikael att en tonårsflicka gömmer sig på vinden. Hon flyr och hittas kort därefter mördad. Den unga tjejen har rymt från ett HVB-hem i närheten där hon behandlat för sitt drogmissbruk. Ytterligare en flicka från hemmet omkommer och en annan försvinner spårlöst.

Fatima Wallinder, utredare på Göteborgspolisen, tar sig an fallet och hittar en låda med potensmedel i det gamla husets källare. Spåren leder till en svensk man som bedriver illegal läkemedelsförsäljning i Marbella. Vem är han? Finns det ett samband mellan det olösta dubbelmordet och tjejerna på HVB hemmet? Och vad är det för hemligt ordersällskapen av de intagna pratar om?

Mina åsikter

Wow vilken fantastiskt bra bok!! Vi kastas direkt in i handlingen och den griper oss fast och släpper oss inte förrän sista sidan, så hela boken är en typiskt sådan där bok där man bara måste läsa ett kapitel till. Och spännande, så spännande bok!

Jag gillar Fatima Wallinder och de andra poliserna hon jobbar med, även de andra karaktärerna i boken, polisernas familjer som vi fått lära känna gillar jag. Sen den här bokens fall, det är komplicerat och vi får fundera på hur det ligger till och får små ledtrådar och gissar och vissa delar får jag rätt andra tar lite längre tid innan jag listar ut hur det ligger till.

Jag hoppas att Mats Ahlstedt snart kommer ut med en till bok, för hans båda serier, den här med Fatima Wallinder och även den andra med Ella Werner hör till mina favoriter.

Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på   adlibris   bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...