25 oktober 2018

JK Rowling - Harry Potter och Hemligheternas kammare

Harry Potter #2
Titel & Omslag
Boken handlar så klart om Hemligheternas kammare så titeln är ju rätt uppenbar, omslaget har jag inte riktigt gillat förut men när man läser boken så förstår man och tycker att omslaget är rätt passande till handlingen.

Handling
Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Men hur ska hans tå ut med den nye omåttligt mallige professor Lockman?  Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle?
De verkliga problemen börjar när någon, eller något, förstenar den ena Hogwarteleven efter den andra. Är det Harrys största fiende, Draco Malfoy som ligger bakom?  Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker - Harry Potter själv?

Mina åsikter
Jag gillar verkligen hur vi får följa Harry Potter och hans vänner i deras jakt efter vem som öppnat Hemligheternas kammare, vad som finns där bakom och var dörren till den hemliga kammaren är. Hemligheternas kammare är en underbar del två i den här fantastiska serien, det finns så många underbara karaktärer som man inte kan annat än älska, vissa man kanske inte älskar men även de är intressanta att följa och man bara måste få veta hur det kommer att gå för alla.

Jag som är lite sist på bollen med att läsa den här serien och dessutom som vuxen (det känns som om alla läste den här serien när de var unga och sen läst om serien x antal gånger) så jag har ju sett filmerna för över 10år sedan och det finns i bakhuvudet, så i stora hela känner jag igen böckerna men jag minns inte detaljerna från filmerna så vet inte hur pass lika filmerna och böckerna är men jag tänkte se om filmerna när jag har läst alla böckerna i serien.
Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...