13 augusti 2017

David Levithan & Nina Lacour - Du känner mig så väl

Omslag & Titel
Du känner mig så väl, måste handla om all vänskap som finns i den här boken, däremot omslaget säger egentligen ingenting och är lite tråkigt.

Handling
Mark och Kate har gått i samma klass i ett helt år, men har aldrig pratat med varandra - tills de en kväll råkar springa på varandra på stan. Det är Pride festival och Mark har lämnat tryggheten i den lugna förorten för att bege sig ut i den glittrande stadsnatten tillsammans med sin bästa kompis Ryan som han är kär i. Kate har precis stuckit i från den fest dit Violet skulle komma, tjejen som Kate är kär i på håll och de har fortfarande aldrig ens träffats. Mark och Kate vet inte ännu hur bra kompisar de kommer bli och hur viktig deras vänskap kommer vara för deras framtid.

Mina åsikter (Spoiler varning!!)
Alltså Mark och Kate inte bara går i samma skola, utan de tillhör samma klass men verkar bara ha matte ihop men där sitter de bredvid varandra och har ändå aldrig ens sagt hej åt varandra, det är lite för otroligt för att kännas verkligt och det stör mig väldigt mycket. Kate springer sin väg så fort någonting blir lite jobbigt, och Mark försöker samla modet för att berätta för sin bästis att deras strulande betyder mer för han än han tidigare erkänt. Ryan är ju inte shysst som borde veta vad Mark känner och ändå beter sig som han gör, alltså han känns som en riktigt player med talets gåva för där i slutet så känns det verkligen som att han säger åt Mark att han gillar han men inte är redo utan han ska först prova andra för att han inte vill förstöra deras vänskap. Och att hångla inför Mark när han vet hur han känner och ändå säga att deras vänskap är det absolut viktigaste för han. Jag stör mig för mycket på för många karaktärer i den här boken, som Kates kompis som tycker man ska välja sida. Däremot tycker jag att alla ungdomar och vuxna verkar ha en sjukt bra inställning till att man kan kan ha olika sexuella läggningar och det verkar inte vara några andra elever som retas för det eller föräldrar som försöker omvända eller liknande.  Det här är helt klart en bok som många tonåringar borde läsa, för att få en förståelse för att det är okej att vara sig själv och att vi är olika. 
Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...