28 juni 2017

Renée Ahdieh - the Wrath and the Dawn

Det här är en återberättelse av Tusen och en natt, bok ett av två om det inte är planerat fler, men det har jag ingen aning om.
Handling
Den 18 åriga kungen Khalid är ett monster, varje natt tar han en ny brud bara för att hon morgonen efter ska hittas död. Men när 16 åriga Shahrzads bästa vän faller offer för kungen så vet hon hur hon ska hämnas hennes död så hon erbjuder sig som frivillig brud, men när natten kommer så börjar hon berätta en saga för kungen men om han vill veta fortsättningen får han vänta tills nästa natt. Men natt efter natt fortsätter denna saga och Shahrzad och Khalid lär känna varandra och Shahrzad inser att han är inte ett monster men hon vill veta vad som ligger bakom allting och undertiden börjar hennes känslor för Khalid att växa.
Mina åsikter
Jag tyckte det var väldigt jobbigt att hålla reda på alla namn/smeknamn på alla hit och dit och det gjorde att jag fastnade i läsningen gång på gång, även att bokens första halva var rätt seg drar ner betyget. Men slutet av boken är riktigt bra, äntligen hittade jag flytet i läsningen och handlingen låg på topp, boken avslutas med en cliffhanger och nu vet jag ju att det kommer en del två, som jag antagligen kommer läsa för jag vill ju veta hur det kommer gå för alla.
Betyg 4 av 5
1 kommentar:

  1. Den här har jag varit sugen på ett tag men får se om jag lyckas ta tag i den!

    SvaraRadera

Unni Lindell - Djävulskyssen

  Cato Isaksen #9 Titel och Omslag Handling  Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar med tvätten...