23 juli 2016

Jonas Moström - Midnattsflickor


Tredje delen i serien om Nathalie Svensson och Johan Axberg.
Det är valborg i Uppsala, studenternas stora högtid, men när två kvinnliga studenter våldtas inom loppet av några dygn och strax därpå hittas ännu ett offer men den här gången har förövaren tagit steget längre och även strypt kvinnan till döds.
Oron sprider sig och polisen befarar att det kommer begås fler överfall och kanske till och med fler mord om de inte får tag i den skyldige. Nathalie Svensson som är nordens främsta expert på psykopater och medlem i Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp kallas in för att hjälpa till i utredningen. Mycket tyder på att det är en och samma gärningsman, alla offren är studenter, i samma ålder och förvillande lika till utseendet, och de misstänker en nyligt utsläpp man som tidigare suttit inne för flera våldtäkter men Nathalie tror inte att lösningen är så enkel.


Precis som de två tidigare delarna i den här serien så är det högt tempo, karaktärer jag gillar, ett spännande fall och man räknar inte ut vem som är mördaren så tidigt utan man hinner fundera både en och två gånger innan man får veta hur allting ligger till. Jag längtar redan nu efter att få läsa mer  så jag hoppas det inte tar allt för lång tid innan Jonas skriver färdigt nästa bok. 
Betyg 4 av 5
 boken finns att köpas på  adlibris  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sören Olsson - Tidsresenären

  Luna och Superkraften #6 Titel & Omslag Ett snyggt omslag som passar bra ihop med de tidigare böckerna i serien. Titeln passar rätt br...